Ruladele de piscot sunt niste retete super usoare, nu necesita mult timp, au putine ingrediente care de obicei se gasesc in fiecare bucatarie, umplutura iarasi e la indemana, iarna cu gem, frisca, budinca si compot, vara cu fructe de sezon, DAR putem face ca aceasta reteta super usoara sa devina putin complicata.
Cine are copil mic/mare/mijlociu sau nu numai , sa incerce aceasta rulada cu pete de girafa, succes garantat.
Ingrediente pentru piscot rulada cu branza dulce de vaca, cu model de girafa
- oua
- 120 gr faina
- 120 gr zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura praf de cacao
Ingrediente pentru crema
- 250 gr unt
- 300 gr branza dulce de vaca
- 120 gr zahar pudra
Mai avem nevoie de un compot de cirese (se poate inlocui cu alte compoturi sau cu banane, capsuni, zmeura etc.)
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. Pentru preparea aluatului se bat spuma albusurile cu zahar, cu mixerul.
Galbenusurile se amesteca cu praf de copt , compozitia se incorporeaza in albusul spuma si treptat vine adaugata faina.
Din amestecul obtinut scoatem 4-5 linguri intr-o oala, adaugam 1 lingura de cacao si amestecam bine.
Pregatim tava cu hartie de copt si din aluatul cu cacao, cu ajutorul lingurii punem niste pete. Cand nu mai avem aluat, facem colturi la pete cu lingura sau cu scobitoare si avem grija sa nu se atinga una de cealalt. Apoi intindem aluatul galben in tava, cu grija ca sa nu stricam petele. Se coace aluatul , în cuptorul preancalzit aproximativ 15 minute, pana cand incepe sa prinda o culoare aramie.
Intre timp pregatim umplutura, desfacem compotul, il punem la o parte sa se scurga si razuim branza dulce de vaca. Untul il taiem in bucati mici si il frecam cu mixerul pana ce devine spumos, treptat adaugam branza razuita cu zahar praf.
Aluatul copt scoatem din cuptor, cu grija tragem hartia de copt, asezam pe un prosop umezit, dar bine stors, se ruleaza si se lasa sa se raceasc.
Dupa ce aluatul s-a racit , desfacem din prosop si intindem crema de branza in asa fel incat grosimea compozitiei sa fi e mai subtire spre margini. Asezam bucatile de cirese si rulam longitudinal. Inainte de servire lasam la rece aproximativ 1 ora.