Cred ca am mai povestit despre retete cu legume/fructe sezonale, sunt cele mai bune in sezonul lor 🙂 Deja vremea arata parca ar fi primavara, dar dupa calendar inca e sezonul gutuiului :P.
Povestesc repede reteta sa aveti timp sa mai mancati ceva delicios din gutui in sezonul potrivit 🙂
Ingrediente pentru supa crema de gutui cu vanilie si ghimbir
- 3 gutui
- 1,5l apa
- budinca de vanilie
- 200ml lapte
- 200gr zahar
- 1plic zahar vanilat
- 1 lingurita ghimbir praf
Mod de preparare
Curatam gutuii de coaja, taiem in felii mici, adaugam in apa cu 200gr zahar si punem la fiert.
Dupa 15-20 minute scoatem din apa bucatile de gutui punem in mixer si mixam bine sa obtinem bucati foarte mici sau zdrobim cu blenderul.
Apoi punem inapoi in apa si amestecam.
Praful de budinca il amestecam cu laptele si il adaugam in apa cu gutuii zdrobiti, si adaugam pliculetul de zahar vanilat si o lingurita de ghimbir praf.
Intre timp gustam si daca e necesar mai adaugam zahar.
Putem servi cald sau rece cu chifle, croissant sau biscuiti.
Combinatia de gutui-ghimbir-vanilie este ceva nou pentru mine, dar mi se pare interesanta, o sa incerc! Multumesc pentru reteta