Casă și grădinăCum să decorați casa pentru Paște și ce elemente sunt recomandate?

Cum să decorați casa pentru Paște și ce elemente sunt recomandate?

Nu mai este mult pana cand sarbatorile pascale ne vor umple sufletele de liniste, bucurie si pace interioara. Insa, ca in fiecare an, pe langa curatenia de rigoare, fiecare isi doreste sa intampine cea mai mare sarbatoare cu o locuinta frumos amenajata si decorata. Cu siguranta v-ati plictisiti de clasicele decoratiuni pe care le vedeti in fiecare an pe la toate colturile si v-ati dori accesorii unice si pline de personalitate, care sa va umple locuinta de stralucire. Asa ca in randurile care urmeaza va vom prezenta cum sa va decorati casa pentru Paste intr-un mod cat se poate de inedit.

Alegeti culorile primaverii!

Pentru ca locuinta dumneavoastra sa aiba un aspect primavaratic si sa fie in ton cu sarbatorile care bat la usa, este indicat sa abordati o paleta cromatica adecvata, bazata pe culorile primaverii in care galbenul este, fara doar si poate, vedeta. Alaturi de galben puteti folosi verdele crud, rozul deshis in combinatie cu albul pur pentru a simboliza delicatetea florilor de cires, precum si movul deschis al florilor de liliac.

Nu trebuie sa vopsiti peretii in aceste culori, ci puteti apela la cateva artificii: schimbati perdelele si draperiile cu unele in aceste culori, alegeti pernute decorative in aceleasi culori si cu modele florale si covorase in acelasi ton. De asemenea, puteti opta si pentru cuverturi si huse pentru fotolii si scaune, pentru tablouri cu peisaje de sezon care vor insufleti si vor lumina intreaga atmosfera din casa dumneavoastra.

Creati aranjamente florale care vestesc primavara!

Florile sunt simbolul primaverii asa ca acestea nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta, mai ales in preajma sarbatorilor pascale. Florile simbolizeaza frumusetea si puritate si va vor insufleti locuinta prin stralucirea lor. Alegeti flori simple, de sezon, pe care sa le combinati in aranjamente inedite. Pentru ca efectul primavaratic sa fie mai intens, puteti adauga si cateva crengute inmugurite sau inflorite, iar rezultatul va fi cu siguranta fascinant.

Alegeti drept elemente centrale cosulete din rachita!

Cosuletele din rachita reprezinta un interesant element de decor pentru ca primavara sa se resimta din plin in locuinta dumneavoastra. In aceste cosulete puteti pune iarba artificiala si puteti aseza ouale vopsite pentru Paste.

Suporturi inedite pentru lumanari

decoratiuni

Lumanarile au o mare insemnatate pentru aceasta perioada ele simbolizand lumina. Insa cu siguranta nu doriti sa va decorati casa cu lamanari kitschoase in forma de iepure, miel sau floricele. Alegeti lumanari mai groase, cu diametrul de 10 – 12 cm, de inaltimi diferite, pe care le asezati pe mici farfuriute verzi sau pe care le-ati vopsit in aceasta culoare. Cu vopsea acrilica de culoare verde, pictati cateva fire de iarba la baza lumanarilor iar efectul va fi surprinzator.

Coronite pentru usi

Nu doar iarna va puteti accesoriza usile cu frumoase coronite din crengute de brad, conuri si fundite rosii. Si primavra puteti crea coronite din crengute inmugurite de copac, flori de sezon si fundite colorate in culorile primaverii. Invitatii care va vor acompania la masa de Paste vor fi cu siguranta incantati daca pe usa de la intrare vor vedea o coronita deosebita.

Iepurasii si ouale de Paste nu pot lipsi!

Iepurasii de Paste si ouale rosii sau colorate sunt simbolul sarbatorilor pascale si nu pot lipsi din cadrul decoratiunilor specifice Pastelui. Incercati sa creati centre de interes in jurul acestor elemente, fie ca alegeti iepurasi din ciocolata sau dintr-un material (ratan, material textil). Ouale pot fi asezate in cosulete frumos amenajate.

Decorarea exteriorului

Daca locuiti la casa, trebuie sa va ocupati si de decorarea exteriorului. Pe langa faptul ca gradina va trebui curatata si gazonul tuns, puteti decora exteriorul intr-un mod inedit. Folositi accesorii de sezon din ceramica, cosulete ornamentale si puteti chiar sa creati si un mic centru de socializare in sanul naturii. Pentru seara de Paste puteti opta pentru felinare inedite din hartie care vor insufleti intreaga gradina.

Pastele reprezinta o importanta perioada pentru fiecare familie asa ca incurajati toti membrii familiei sa participe activ la crearea decoratiunilor si la decorarea locuintei pentru Paste.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.