De cate ori e iarna la noi in familie inca de mica fiind tin minte ca mai ales de sarbatori se facea salata de cruditati.
Pe langa fripturile si toate mancarurile grele de Craciun si de Revelion, aceasta salata a avut tot timpul mare succes, ca sa nu mai spun si ca este o bomba de vitamine si vitalitate.
Eu anul asta de revelion am ornat-o intr-un mod mai haios de dragul nepotelelor mele, tre sa recunoastem – a avut un mare succes.
Pentru o portie mare de salata aveti nevoie de:
- jumatate de varza mijlocie
- jumatate de morcov mare
- jumatate de telina mica
- 2-3 mere mari
- jumatate de lamaie
- zahar (depinde de mere)
- maioneza (7-8 linguri = o ceasca mica)
- sare
Mod de preparare:
Se curata merele, telina si morcovul de coaja.
Se razuiesc legumele: varza se razuieste pe razuitoarea mare (si merele – la sfarsit ca altfel se oxideaza), restul se razuiesc pe razuitoarea mica, exact ca si in poze.
Varza razuita se amesteca cu morcovul si telina razuite, se adauga maioneza (cumparata de la magazin sau facuta acasa), se condimenteaza cu sare si zeama de la o jumatate de lamaie.
Dupa ce ati obtinut un gust care sa va placa, razuiti merele pe razuitoarea mare si amestecati.
Se gusta din nou, in cazul in care merele nu erau destul de dulci puteti adauga putin zahar dupa gust.
Pofta mare.