Acest gen de preparat mie imi place foarte mult sa-l gatesc deoarece imi aduce aminte de vremea copilariei, cand mi-l gatea bunica mea de sarbatorile de iarna, doar ca ea mai adauga si carnati afumati, si nu punea atatea condimente.
Aceste condimente adaugate, cum ar fi tarhonul si oregano ii dau mancarii o savoare noua si ne duce cu andul la mancarurile mediteraneene.
Acest preparat se mai poate servi impreuna cu muraturi sau salata de catraveti.
Condimentul sarea sau delikatul nu apar prin simplu fapt ca scarita este putin sarata iar cine doreste sa manace putin mai sarat isi poate pune sare sau delikat.
Are ca timp de gatire circa 120 minute sau pana cand carnea este fiarta bine.
Cand s-a racit se pune intr-un bol la frigider si se poate servi atat cald cat si rece.
Ingredientele pentru tocanita de costite si scarita afumata de porc:
- 270 grame scarita afumata de porc
- 850 grame costite de porc
- 3-4 cepe
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita tarhon
- 1 lingurita oregano
- putin ulei
Ingrediente pentru orez:
- 200 grame orez
- 1 lingurita sare
Mod de preparare tocanita:
–se spala bine costita si scarita afumata de porc
-se taie in bucati scarita afumata si costitele de porc
–se curata ceapa si se toaca marunt
–se caleste putin ceapa apoi se adauga condimentele
-dupa ce s-au adaugat condimentele punem scarita afumata si costitele de porc si ele la calit putin
-dupa ce s-au calit putin se adauga apa pana se acopera toata carnea
Mod de preparare orez:
–se spala orezul bine in apa rece din 2-3 ape
–se pune apa la fiert imreuna cu o lingurita sare
-dupa ce a inceput sa fiarba apa se pune orezul spalat in prealabil
–se lasa la fiert circa 20 minute
–se invarte constant in cratita ca sa nu se lege de fund
–dupa ce este fiert se strecoara sub un jet cu apa rece
Va doresc pofta buna!