Eu, clatitele le cunosteam ca desert, pana cand am gustat clatite umplute cu ton, care si in sine pare interesant, dar in plus mai primeste si un strat crocant in exterior.
Ideal pentru aperitiv, e bogat si in sine dar se poate servi cu o salata colorata cu zeama de lamaie.
La prima vedere pare a fi ceva extraordinar de greu de preparat, dar de fapt nu este greu deloc.
Ingrediente pentru 10 bucati de clatite cu ton
- 500 ml lapte
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei
- 15 linguri faina
Ingrediente pentru umplutura
- 2 conserve de ton in ulei
- sare, piper
Ingrediente pentru stratul exterior
- 2 oua
- faina
- pesmet
Mai avem nevoie de scobitori si ulei.
Mod de preparare
Incepem cu umplutura, desfacem conservele si punem intr-o strecuratoare, condimentam si lasam la o parte sa curga zeama si uleiul.
Pentru aluat amestecam ouale cu faina, treptat adaugam laptele si uleiul, in final sarea. Amestecam pana obtinem un aluat subtire si cremos.
Incingem o tigaia la foc mediu, ungem cu putin ulei, si adaugam un polonic de aluat.
Rotim tigaia in sens circular sa ajunga aluat in fiecare parte.
Dupa aproximativ 2 minute, desprindem marginile clatitei cu ajutorul unei spatule si intoarcem, coacem si pe cealalta parte timp de 1 minut.
Pe la sfarsitul aluatului pregatim ingredientele pentru stratul exterior, batem ouale si turnam in boluri faina si pesmet.
Cand am terminat clatitele incepem sa umplem, (cine se grabeste sau nu-l deranjeaza sa faca multe lucruri o data poate sa inceapa umplerea in timp de coacere)
Luam o clatita, in mijlocul ei asezam tonul in forma de dreptunghi, partile libere le asezam una peste alta si incepem sa rulam, fixam cu o scobitoare sa nu se desfaca.
Cand am terminat rulourile, incepem la rand, invelim in faina, dupa aceea in oua si la final in pesmet.
Intre timp turnam ulei intr-o tigaia si punem pe foc, cand ajunge la temperatura potrivita adaugam rulourile si prajim.
Scoatem rulourile si asezam pe servetele sa absorbim uleiul in exces.