Briosele in sine sunt niste dulciuri minunate, forma lor vesela, prepararea usoara… nu cred ca exista cineva cui nu ii plac.
Se pot servi cu o cafea, un ceai aromat sau cu lapte ca mic dejun, exista o multime de variante pentru aceasta prajiturica, eu acum va prezint una cu mere si rom, o combinatie superba in timp de iarna.
Ingrediente pentru 24 buc de briose cu mere:
- 210 gr faina
- 240 gr zahar
- 240ml lapte
- 80ml ulei
- praf de sare
- o lingurita de esenta de rom
- 2 oua
- 3 linguri cacao
- 1 lingura bicarbonat
- 1kg mere
- 4 linguri de fulgi de porumb
Frisca si mere pentru decor
Mod de preparare
In primul rand decojim si razuim merele, adaugam 3 linguri de zahar si esenta de rom amestecam si lasam deoparte intr-o strecuratoare sa curga zeama.
Amestecam faina, zaharul ramas, sarea, cacao si bicarconatul fie cu mixerul sau cu mana, cand s-a amestecat adaugam ouale batute, amestecam bine si la sfarsit adaugam laptele si uleiul.
Dupa ce s-a amestecat bine compozitia adaugam merele rase si 4 linguri de fulgi de porumb (in caz ca merele mai lasa zeama sa nu devina aluatul prea lichid).
Se amesteca pana cand se incorporeaza complet, aluatul trebuie sa fie ceva mai consitent decat la briose simple.
Se imparte aluatul in cantitati egale in formele de briose captusita cu cosulete de hartie.
Se pune in cuptor preincalzit si se lasa 30-35 de minute, sunt gata cand se rumenesc placut (aveti grija, technica cu scobitoarea nu o sa functioneaza fiindca merele rase sunt in aluat si se poate ca lasa urme pe scobitoare).