Dragoste și relațiiSemne că nu sunteți potriviți unul pentru celălalt și relația nu are...

Semne că nu sunteți potriviți unul pentru celălalt și relația nu are rost să continue

Semne ca nu sunteti potriviti – te-ai intrebat vreodata daca esti intr-o relatie de cuplu potrivita si buna pentru tine? Te-ai intrebat vreodata „oare este normal sa fim astfel”? Ai simtit des ca relatia si partenerul de cuplu te face sa te simti mai degraba rau decat bine, mai degraba neapreciat decat iubit? Ti-ai zis, chiar si ca un gand fugar, ca poate ar fi mai bine pentru tine sa o termini – insa ai fugit de acest gand, fiindu-ti prea teama sa te gandesti mai bine?

Adevarul este ca cei mai multi dintre noi observam cu usurinta cand doi parteneri de cuplu nu sunt potriviti si cand relatia lor nu este buna – insa cand vine vorba despre noi insine si partenerul nostru, parca orbim subit si nu putem privi realitatea in fata… Chiar daca simti ca ceva nu este bine – de fapt, ca este chiar rau, te poti pacali singur, amintindu-ti cum era pe vremuri sau spunandu-ti „asa este in orice relatie, nimeni nu este mereu fericit”.

Poate ca nimeni nu este mereu fericit – insa cand relatia nu te mai face mai deloc fericit, a venit vremea sa iti deschizi ochii si sa nu mai ignori semnele ca nu sunteti potriviti! Se intampla sa crezi ca iubesti o perioada si sa fii orb la indicii – insa nu poate dura la nesfarsit (sau nu ar trebui sa dureze)!

Semne ca nu sunteti potriviti

Aveti perspective si tinte diferite in viata. O relatie in care partenerii privesc complet diferit viitorul si doresc lucruri complet diferite de la viata nu va ajunge decat sa ii raneasca (sau sa il raneasca pe unul dintre ei).

La ce se refera teluri si perspective diferite: la faptul daca ambii doriti o relatie stabila; daca ambii doriti o familie; daca visele voastre de viitor se pot completa (nu e necesar sa fie aceleasi, insa trebuie sa poata forma un tot, sa se poata combina – daca visul unuia exclude visul celuilalt, aveti o problema). Te poti gandi ca se va schimba, ca totul se va rezolva sau ca poti renunta la telurile si visele tale – dar oare chiar se poate? Oare chiar vei fi fericit renuntand la ce ti-ai dorit atat?

Partenerul are o pasiune pe care nu o suporti – sau invers. Nu trebuie sa aveti aceeasi pasiune, acelasi hobby. Insa este important sa iti accepti partenerul cu tot cu pasiunea sa (daca te gandesti sa il/o schimbi, deja aveti o mare problema). Daca pasiunea celuilalt te scoate din sarite, te irita, te face sa urasti momentele in care face ceea ce ii place, atunci poate ca nu sunteti potriviti! Inca ceva: este important sa aveti ceva in comun: un interes oarecare, chiar daca este vizionarea de filme sau jocul de carti! Fara un mic teritoriu comun (care poate exista de la inceput sau poate fi gasit), nu puteti fi cu adevarat parteneri.

nu sunteți potriviți unul pentru celălalt

Aveti mai degraba vieti separate. Stati impreuna in serile in care programati aceasta; in rest, fiecare cu familia sa si fiecare cu prietenii sai. Iesiti extrem de rar cu prieteni comuni, fiecare vazandu-si de obicei de viata sa. Si aceasta se intampla dupa o perioada semnificativa de relatie… Acesta este un semn ca nu sunteti potriviti – daca nu puteti construi o viata comuna, nu va adaptati propriile vieti la viata de cuplu, pastrandu-si fiecare o parte mare din viata pentru sine.

Va certati des, urat, din nimicuri. Daca va certati urat fara motive prea argumentate si faceti din orice un scandal, atunci este cazul sa te intrebi ce nu merge in relatie. Mai mult, daca de obicei in timp ce va certati, va luptati urat si va jigniti, umiliti, doriti sa va raniti cu adevarat unul pe altul – atunci ceva este „putred”. A dori sa il ranesti si umilesti pe celalalt inseamna ca sunteti dusmani, este semn ca nu esti cu adevarat fericit si ca vrei sa te razbuni cumva pe el/ea.

Nu va potriviti la pat. Sigur, nu aspectele din dormitor sunt cele mai importante in relatia de cuplu – insa sunt destul de importante; si daca sunteti extrem de incompatibili, avand dorinte si preferinte diferite, daca foarte rar poti zice ca esti satisfacut, atunci aceasta nepotrivire va afecta serios relatia, daca nu gasiti o cale de mijloc.

Te uiti in jur cu interes… Ceea ce inseamna nu ca te uiti admirativ la o persoana sexy. Ci ca te uiti cautand, cu interes si cand vezi pe cineva, incepi sa iti imaginezi „cum ar fi daca…”. Te uiti nu doar cu interes fizic, ci si cu interesul persoanei care are o foame emotionala.

Incerci si visezi sa iti schimbi partenerul. Inca un semn ca nu sunteti potriviti cu adevarat este cand doresti sa iti schimbi partenerul pentru ca nu iti place cum este – ignorand evidenta ca daca iubesti, accepti si defectele si lucrurile ce nu iti convin, fara sa incerci sa modifici. Sigur, oricine se mai gandeste „as vrea sa fie mai …”, „ce bine daca ar fi mai…”, „ ma enerveaza cand face…”. Dar daca iti faci planuri cum sa il/o schimbi intr-un mod destul de important, asa incat sa se potriveasca nevoilor tale, inseamna ca el/ea nu se potriveste – si trebuie sa stii ca nu poti schimba cu adevarat un individ.

Nu va respectati si apreciati. Gandeste in felul urmator: daca nu ati fi iubiti, ti-ar placea de partener? L-ai aprecia si respecta ca persoana? Sau l-ai dispretui, nu l-ai suporta si ignora? Pentru ca a trai cu o persoana pe care de fapt nu o apreciezi si respecti inseamna a o face nefericita si a te face si pe tine nefericit!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.