Supa de fasole cu ciolan afumat este una dintre supele mele preferate, este un adevarat deliciu, mai ales daca la servire este acompaniata de o salata de ceapa.
Ingrediente supa de fasole cu ciolan afumat :
- 400 g fasole boabe uscata
- 4-5 morcovi ( depinde de marime )
- 5 foi de dafin
- 1 ceapa
- 1 bucata de ciolan afumat
Ingrediente ingrosala:
2 linguri mari de faina
100 ml apa
500 ml lapte
3 linguri de smantana
Mod de preparare :
Dupa ce-am spalat fasolea o punem la fiert impreuna cu morcovii taiati fasii mai mici.
Separat pumen ciolanul afumat la fiert ca sa iasa din fum si sare; dupa ce o dat cateva clocote il pune impreuna cu fasolea si morcovii.
Cand fasolea este fiarta pe jumatate punem o ceapa intreaga si 5 frunze de dafin pe care le vom scoate cand va fi gata supa ( acestea se pun in supa doar pt gust); punem si condimentele sare, piper si putin delicat.
Cand ciolanul este fiert il scoatem afara si-l dezosam, il taiem fasii si-l punem inapoi in supa.
Facem ingrosala din putina apa ( se pune treptat ca sa nu faca cocoloase ), lapte si 3 linguri de smantana; punem compozitia obtinuta peste supa dupa ce fasolea este fiarta si asteptam sa dea cateva clocote.