Rețete culinareÎncearcă rețeta de supă de fasole cu ciolan afumat - un adevărat...

Încearcă rețeta de supă de fasole cu ciolan afumat – un adevărat deliciu tradițional românesc

Supa de fasole cu ciolan afumat este una dintre supele mele preferate, este un adevarat deliciu, mai ales daca la servire este acompaniata de o salata de ceapa.

Ingrediente supa de fasole cu ciolan afumat :

  • 400 g fasole boabe uscata
  • 4-5 morcovi ( depinde de marime )
  • 5 foi de dafin
  • 1 ceapa
  • 1 bucata de ciolan afumat

Ingrediente ingrosala:

2 linguri mari de faina
100 ml apa
500 ml lapte
3 linguri de smantana

Mod de preparare :

Dupa ce-am spalat fasolea o punem la fiert impreuna cu morcovii taiati fasii mai mici.

Separat pumen ciolanul afumat la fiert ca sa iasa din fum si sare; dupa ce o dat cateva clocote il pune impreuna cu fasolea si morcovii.

Cand fasolea este fiarta pe jumatate punem o ceapa intreaga si 5 frunze de dafin pe care le vom scoate cand va fi gata supa ( acestea se pun in supa doar pt gust); punem si condimentele sare, piper si putin delicat.

Cand ciolanul este fiert il scoatem afara si-l dezosam, il taiem fasii si-l punem inapoi in supa.

Facem ingrosala din putina apa ( se pune treptat ca sa nu faca cocoloase ), lapte si 3 linguri de smantana; punem compozitia obtinuta peste supa dupa ce fasolea este fiarta si asteptam sa dea cateva clocote.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.