Retete de tocanita de pui prezentata mai jos este o varietate cu smantana, faina si cu usturoi. Tocanita de pulpe de pui merge foarte bine cu mamaliga. Cantitatile sunt echivalente cu 4 portii de tocanita cu mamaliguta.
Ingrediente tocanita de pui cu mamaliguta
- 2 pulpe intregi de pui
- 1 ceapa potrivita
- 100 ml ulei
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 1 lingura de fainai
- 1 lingura de smantana
- 3-4 catei de usturoi
- verdeata de patrunjel
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 1 l apa
- 350 gr faina de malai
Mod de preparare
Tocanita de pui
Se taie pulpele de pui in doua, separand copanelele de pulpa superioara, se spala bine, se sterg si se condimenteaza.
Ceapa se curata de coaja si se taie in cubulete, se pune la calit cu uleiul si mai apoi cu pulpele. Cand carnea a devenit alba, se adauga lingurita de boia, se amesteca si se acopera cu apa.
Se poate presara cu patrunjel verde maruntit si se asteapta pana cand e fiarta carnea.
La final, amestecati usturoiul curatat si tocat cu o lingura de faina si cu una de smantana.
Adaugati apa rece si amestecati pana ce ingrosala devine omogena. Folositi o strecuratoare prin care sa o treceti atunci cand o adaugati in tocanita. Mai lasati sa dea un clocot si preparatul e gata.
Mamaliguta
Se pune un litru de apa la fiert cu putina sare. Aveti grija sa folositi o oala cu fund dublu pentru a evita peinderea preparatului.
Atunci cand apa fierbe se adauga treptat faina de malai, amestecand continuu pentru a evita formarea de cocoloase. Dupa ce ati turnat toata faina de porumb, amestecati pana cand mamaliga e destul de consistenta ( nu cade de pe lingura de lemn ) si apoi luati oala de pe foc.
Va doresc pofta buna!