Micul dejun prezentat mai jos este unul rapid, cu valoare nutritiva suficienta pentru a asigura energia necesara pentru prima parte a zilei. Poate fi preparata cu usurinta de catre oricine.
Ingrediente mic dejun cu oua ochiuri, salam cu sunca, cascaval si muratura
2 oua
200 gr salam cu sunca
100 gr cascaval
1 gogosar murat
sare dupa gust
piper dupa gust
150 ml ulei
Mod de preparare:
Se pune pe foc o tigaie cu ulei si se asteapta pana se incinge uleiul. Pe urma, se sparg ouale in tigaie si se lasa la prajit pentru 3 min.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, in timp ce se prajesc ouale in tigaie.
Intre timp ele sunt stropite cu ulei pentru a se praji si deasupra. Ouale se scot in functie de preferinta – mai repede daca se doreste ca galbenusul sa ramana moale.
Ochiurile se aseaza pe o farfurie alaturi de cateva felii de salam cu sunca, baghete de cascaval si muratura.