Animale de companieCe trebuie să știi înainte de a cumpăra o pisică și cum...

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o pisică și cum te pregătești pentru viața cu un animal în casă?

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara o pisica? – Exista o serie de lucruri foarte importante de care trebuie sa tii cont daca te-ai decis sa achizitionezi o pisica ca animal de companie. Sunt cateva consecinte care apar in urma acestei decizii, iar una si cea mai importanta este ca pisica iti va schimba viata de acum incolo, ea va depinde de tine iar tu va trebui sa ai grija de ea, sa iei in considerare toate nevoile acestui animal.

Foarte important este ca tu sau un alt membru al familiei tale sa nu sufere de alergie la parul de pisica. Daca exista acest incovenient trebuie sa-ti iei gandul de a mai cumpara un astfel de animal cu blana deasa. Desigur trebuie avut in vedere ca alergiile pot sa apara dupa un timp petrecut in compania unui astfel de animal.

Pentru a afla mai multe despre ce implica sa cresti o pisica poti discuta si cu prietenii apropiati care au deja de o perioada de timp un astfel de animal de companie. Cu singuranta trebuie sa ai in vedere ca este necesar sa-i asiguri conditiile normale pentru a-i asigura confortul unei vieti linistite si sanatoase – hrana, ladita cu nisip, jucarii speciale, etc.

Inainte de a cumpara o pisica va trebui sa te decizi daca iei un pui sau un animal adult, daca iei motan sau pisica, ce tip de rasa, cum sa fie mai calma sau mai jucausa, cum sa fie blana si ce culoare sa aiba. Exista diferite rase de pisici – Persana, Birmaneza, Abissiniana, Albastra de Rusia, British Shorthair, Siameza si multe altele, care cu cat sunt mai rare cu atat costa mai mult. Ideal ar fi atunci cand te decizi sa cumperi o pisica de rasa sa te asiguri ca are pedigree care arata stramosii ei, culorile si rasa.

Inainte de a cumpara o pisica trebuie sa te gandesti cat timp ai la dispozitie sa dedici unui astfel de animal de companie. Daca timpul tau liber este destul de limitat trebuie aleasa o rasa de pisica care necesita putina ingrijire. Foarte important este sa te gandesti daca alegi un motan sau o pisica. Motanul va fi mai agresiv si cu siguranta isi va parasi teritoriul in cautarea unei partenere in perioada de imperechere. Pisica va fi mai calma si nu va avea tendinta de a pleca, iar comparativ cu motanul va manifesta mai putin obiceiul de a-si marca teritoriul.

Indicat este sa cumperi un pui de pisica deoarece in primele luni de viata caracterul acestuia este destul de moale si poate fi schimbat astfel incat sa se incadreze pe gustul noii familii. In functie de preferinta poti alege un pisoi cu blana de un anumit fel, cu par mai lung sau mai scurt, de o culoare anume, desi unele rase nu ofera prea multe variante din acest punct de vedere, al variatiei coloritului. Ceea ce trebuie sa ai in vedere este ca un animal cu parul mai lung necesita mai mult efort din partea ta pentru ingrijirea blanii.

Inainte de a cumpara o pisica este obligatoriu sa controlezi (eventual cu ajutorul unui medic veterinar) semnele vitale ale acesteia. Daca sufera de infectii respiratorii va avea nasul umed si lacrimi la ochi. Cand sufera de viermi intestinali are abdomenul umflat, balonat. Blana trebuie verificata de capuse, purici, etc. Un medic veterinar te poate ajuta cum sa o vindeci de aceste probleme, insa trebuie sa te gandesti daca ai nevoie sa-ti complici viata cu aceste lucruri, daca ai timpul necesar si daca mai vrei sa cumperi un astfel de animal.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.