Timp liberHipnoza - alfă istoria acestui hobby mai neobișnuit

Hipnoza – alfă istoria acestui hobby mai neobișnuit

Cu siguranta fiecare dintre dumneavoastra si-a dorit la un moment dat sa poata avea o influenta maxima asupra celuilalt si sa aiba puterea de a-l hipnotiza, hipnoza fiind un domeniu foarte interesant. Daca pentru unele persoane aceasta s-a tranformat intr-o adevarata afacere, in randurile care urmeaza va vom prezenta ce inseamna hipnoza ca hobby.

Hipnoza – scurta istorie

Hipnoza, din punct de vedere stiintific, reprezinta starea mentala aflata intre starea de veghe si somn in timpul careia constientul si subconstientul functioneaza intr-o mai mare masura, persoana in cauza fiind pe deplin constienta de ceea ce gandeste si simte, chiar daca teoriile mai vechi afirma ca hipnoza presupune intrarea intr-o stare de inconstienta.

Din punct de vedere etimologic, hipnoza este un termen provenit din limba greaca si poate fi tradus ca „somn”. In anul 1841, chirurgul James Braid a introdus termenul de neuro hipnoza pentru a demonstra starea neurologica din timpul somnului.

Inca din timpuri stravechi, practicile care presupuneau hipnoza erau frecvente in diferite culturi, in special in cultura orientala, acestea fiind frecvent colerate magiei. De-a lungul timpului, hipnoza nu doar ca a devenit un subiect controversat, insa a devenit si unul foarte complex, foarte multi oameni de stiinta concentrandu-si cercetarile asupra acestui domeniu. In acest fel, hipnoza a inceput sa fie din ce in ce mai folosita in scop terapeutic, dar a devenit si un interesant hobby.

Hipnoza – un hobby neobisnuit

Foarte multe persoane privesc cu scepticism acest domeniu atat de interesant, insa sunt si persoane care au facut o cariera din hipnoza. Intre aceste doua categorii se afla persoanale pentru care hipnoza a devenit un adevarat hobby.

Motive pentru care o persoana ar trebui sa aiba acest interesant hobby sunt numeroase:

• hipnoza este un subiect foarte interesant si deloc popular, ceea ce il face cu adevarat special
• hipnoza este un domeniu foarte vast, cu numeroase ramuri care permit celui care il imbratiseaza sa studieze lucruri care mai de care mai interesante
• hipnoza inseamna cunoastere, atat auto-cunoastere cat si o mai buna interpretare a ceea ce se petrece in jur si mai ales o buna cunoastere a celor din jur. Oricine isi doreste sa poata deslusi cu o mai mare usurinta comportamentul si problemele celor din jur
• prin hipnoza puteti rezolva numeroase probleme, fie de sanatate, fie probleme sociale sau de comunicare, hipnoza ajutandu-va sa priviti cu o mai mare flexibilitate evenimentele care se petrec in viata dumneavoastra, sa aveti o atitudine pozitiva ceea ce va duce cu siguranta la implinirea tuturor scopurilor.
• atunci cand este practicata ca hobby, hipnoza va poate ajuta sa va imbunatati relatiile cu cei din jur si sa va controlati sentimentele, lucru care va poate ajuta sa reusiti in orice domeniu si sa treceti cu succes peste toate problemele ivite in viata de zi cu zi.

hipnoza

Atunci cand este practicata ca hobby, hipnoza vizeaza mai mult latura personala, fiind nu tocmai potrivit ca tehnicile sa se aplice si pentru cei din jur. Deja cand tehnicile pe care un pasionat de hipnoza le detine sunt aplicate persoanelor din jur, hipnoza se poate transforma cu usurinta intr-o meserie in adevaratul sens al cuvantului.

A practica hipnoza ca hobby nu este deloc un lucru usor ci, din contra. Cei care doresc sa porneasca pe acest drum trebuie sa se documenteze temeinic cu referire la beneficiile pe care aceasta practica le are asupra individiului, unele dintre acestea fiind enumerate anterior, dar si referitor la tehnicile existente si la modul in care acestea pot fi aplicate asupra propriei persoane. Pentru a invata aceste tehnici puteti participa la cursurile speciale de hipnoza si programare neurolingvistica (NLP) in cadrul carora veti invata foarte multe lucruri.

De multe ori, pasionatii de hipnoza mentin o legatura stransa cu un mentor, cu o persoana specializata care sa o indrume catre o intelegere mai profunda a hipnozei. Este foarte important ca, pentru a aplica tehnicile de autohipnoza, sa se cunoasca tehnicile potrivite. Pare ciudat ca o persoana sa se poate hipnotiza pe sine insa acest lucru este intr-adevar posibil si cel mai important factor este auto-sugestia. Prin autosugestie si bineinteles prin hipnoza, o persoana se poate relaxa, poate diminua stresul atat de nociv, isi poate rezolva anumite probleme de sanatate, poate slabi si chiar poate renunta la fumat.

O persoana care practica hipnoza ca hobby nu va spune niciodata „nu pot” deoarece va putea intotdeauna sa isi intreaca toate limitele, iar rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara. Pentru a practica hipnoza nu trebuie decat sa va doriti acest lucru si sa credeti cu tarie in beneficiile pe care vi le poate aduce.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.