Timp liberMagia - hobby sau profesie? Ce presupune această activitate?

Magia – hobby sau profesie? Ce presupune această activitate?

Magia exista inca din timpuri stravechi si daca in Antichitate magia era o activitate plina de misticim si care putea fi intreprinsa doar cu ajutorul puterilor supranaturale, cu caracteristici care mai de care mai diferite de la o cultura la alta, in prezent magia a evoluat intr-un mod interesant, fiind strans legata de iluzionism.

Cu siguranta ati vizionat cel putin o data un impresionant spectacol de magie si v-ati intrebat cum este posibil sa existe asa ceva. Ei bine, exista persoane pentru care magia s-a transformat intr-o adevarata profesie, insa exista si persoane care doresc doar sa impresioneze prin trucuri magice, practicand in acest fel magia ca hobby.

Magia si trucurile magice

Magia care presupune folosirea unor trucuri pentru a crea iluzia ca paranaromalul isi face simtita prezenta, este o activitate cu o istorie indelungata. Magia de acest tip a inceput sa fie practicata inca din Antichitate cu scopul de a relaxa si amuza un public vizat, dar si pentru ca magicianul sa aiba anumite beneficii materiale prin mijloace nu tocmai conventionale.

Acest tip de magie a avut si o mare importanta din punctul de vedere al religiei, numeroase trucuri fiind folosite pentru a-i convinge pe cei mai putin educati sa adere la un anumit cult religios. Abia in secolul al XIX-lea, magia primeste caracteristicile pe care le are in prezent, moment in care incepe sa fie practicata din ce in ce mai frecvent si devine o profesie in adevaratul sens al cuvantului.

Magia s-a dezvoltat de-a lungul timpului, cunoscand o evolutie foarte interesanta si nu este de mirare ca de la simpla practicare in strada, s-a transformat intr-un spectacol adevarat.

Magia – un hobby inedit

magie

Probabil va intrebati de ce ar fi o persoana pasionata de magie si de trucuri magice, fara a vrea sa faca o profesie din acest lucru, multi considerand ca se relaxeaza observand pur si simplu trucurile magice practicate de catre un magician si lasandu-se dusi de valul acestora.

Insa nu doar cei care privesc spectacolul au avantajul de a se relaxa, ci si cei care practica magia, chiar si ca hobby, au numeroase avantaje.

Inainte de toate, magia este o activitate logica, poate chiar una dintre cele mai logice si in spatele acesteia nu se ascunde nicio forta supranaturala, asa cum ar crede cei mai puerili. Cel care practica magia trebuie sa fie constient de acest lucru si trebuie sa realizeze trucurile magice in aceeasi ordine logica necesara pentru a le face sa para reale. Asadar, magia practicata ca hobby are o influenta pozitiva la nivel mental.

Mai mult decat atat, acest hobby face apel la imaginatie si creativitate, dezvoltandu-le. Magia este considerata de foarte multe ori o arta asa ca cele doua caracteristici pe care le-am mentionat anterior sunt mai mult decat obligatorii.

Magia este un hobby relaxant care va poate ajuta sa scapati de presiunea zilnica si de stresul caracteristic societatii in care traim.

Chiar daca nu transformati acest hobby intr-o afacere, cu siguranta veti fi centrul atentiei in cadrul petrecerilor la care veti fi invitati daca veti pune in aplicare cateva trucuri magice. Iar cei din jur vor veni sa va intrebe ce si cum ati reusit sa faceti, asa ca acest hobby atinge si poate imbunatati si latura sociala si relatiile cu cei din jur.

Magia este o modalitate ideala de a va creste increderea in sine, in propriile puteri si de a va dezvolta capacitatea de a vorbi in public, trecand cu o mai mare usurinta peste emotii si peste teama de a va exprima.

Asadar, magia poate fi un hobby foarte interesant care presupune deprinderea unor tehnici dar si dezvoltarea acestora intr-un mod personal si cat mai creativ cu putinta.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.