Casă și grădinăCum se protejează merii iarna, sfaturi pentru cei pasionați de grădinărit

Cum se protejează merii iarna, sfaturi pentru cei pasionați de grădinărit

Pe timp de iarna, pomii fructiferi din gradina dumneavoastra vor avea nevoie de ingrijiri speciale asa ca, in randurile care urmeaza va vom prezenta cum se protejeaza merii iarna.

Pentru ca anul care va urma sa va puteti bucura de o productie impresionanta, este important ca merii, ca toti ceilalti pomi fructiferi din gradina sau livada dumneavoastra, sa fie ingrijiti corespunzator. In mod normal, in anotimpul rece, merii si majoritatea plantelor din gradina, intra intr-o perioada de stagnare, insa conditiile aprige ale iernii le pot dauna.

Merii din gradina vor fi pregatiti inca din toamna pentru iarna geroasa care va urma. Un prim pas este incetarea procesului de fertlizare, pentru ca este foarte important ca pomii fructiferi sa iti stagneze procesul de crestere. Daca acest pas nu este urmat, merii vor avea foarte mult de suferit.

Tunderea pomilor fructiferi inca de la sfaristul toamnei si pana la sfaristul iernii reprezinta un alt pas foarte important. In aceasta perioada, crengile pomilor devin mult mai sensibile, iar crengile uscate pot fi rapid indepartate. De asemenea, tot in aceasta perioada este indicat sa se tunda copacii in forma dorita.

Pe langa indepartarea crengilor uscate, care pot reprezenta o sursa de bacterii si microbe, este bine ca si scoarta sa fie curatata frecvent. Chiar si asa, este important ca daunatorii, care isi fac simtita prezenta chiar si in sezonul rece, sa fie indepartati. Asadar, tulpina si crengutele marului vor fi indepartate. Insa nu doar tulpinile si crengile vor fi curatate, ci si solul din jurul pomilor fructiferi din gradina.

Ce facem cu inghetul? Chiar daca marul este un copac care prezinta o mare rezistenta in fata gerului si a zapezii,este important ca acesta sa fie protejat pe cat posibil de intemperii. Inainte de prima zapada si primul inghet, solul din jurul merilor va fi acoperit cu un strat de mulci care va avea rolul de a proteja radacina de inghet. In ceea ce priveste tulpina, aceasta va fi ivelita cu ajutorul unei folii, iar in jurul acesteia se va construi un gard din sarma.

Tot pentru a proteja trunchiul merilor in sezonul rece acesta poate fi varuit. Varul va impiedica incalzirea trunchiului in zilele in care soarele de iarna este mai puternic. Daca trunchiul se va incalzi dupa care va ingheta, acesta va avea de suferit. Analizati din cand cand scoarta merilor pentru a observa daca au aparut crapaturi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.