Animale de companieRase de câini de talie mijlocie - Terrier Tibetan, un animal de...

Rase de câini de talie mijlocie – Terrier Tibetan, un animal de companie pentru persoanele active

Rasa de caini Terrier Tibetan este veche de 2000 de ani si este nativa din Tibet – dupa cum arata si numele ei. Despre aceasta rasa se spune ca ar aduce noroc celor care o detin, acest lucru a determinat poporul tibetan de-a lungul anilor sa o numeasca ,,caine sacru”, ,,caine sfant” sau ,,caine aducator de noroc”. Aceasta rasa a fost recunoscuta in lume destul de tarziu, fiind prezentata la diferite expozitii de caini, astfel a devenit declarata ca fiind unica in felul ei abia in anul 1920 in India si mai tarziu cu 17 ani in Anglia.

Cainele Terrier Tibetan este de talie mijlocie, masculul are inaltimea de 35,6-40,6 cm si greutatea de 8-14 kg, iar femela este putin mai mica si cantareste mai putin. Are corpul robust cu o silueta oarecum patrata si o privire inteligenta si hotarata. Capul este frumos acoperit de par lung, mai ales zona din jurul ochilor este incadrata interesant de blanita, doar botul destul de mic pare sa se contureze clar datorita firelor de par mai scurte.

Craniul pare larg dar de lungime medie, putin boltit intre urechi dar nu in mod exagerat. Botul este puternic, maxilarele prevazute cu dinti bine dezvoltati, muscatura fiind in foarfece. Nasul este bine marcat si negru, ochii sunt rotunzi si mari, cu mariginile pleoapelor negre si irisul de culoare maro-inchis. Urechile sunt in forma literei ,,V”, destul de inguste si bine acoperite de par lung. Obrajii sunt bine curbati, dar nu foarte mult dezvoltati pentru a aparea proeminenti.

Terrier Tibetan

Gatul este destul de scurt, pieptul frumos arcuit, la fel si coastele, membrele anterioare si posterioare paralele si drepte, coada inserata sus, de lungime medie, acoperita cu par lung, ondulat, ce cade pe spate. Blana este lunga, matasoasa si lanoasa, alacatuita din numeroase fire de par subtiri, drepte dar si ondulate. Coloritul ei poate varia foarte mult, de la negru, maroniu-roscat, ciocolatiu, gri, la crem, galben si alb, sau combinatii ale acestora.

Rasa Terrier Tibetan este un caine de companie foarte bun pentru persoanele foarte active, pentru cei care sunt incepatori in cresterea unui animal, dar si pentru familiile ce au copii. Acest caine inteligent si curajos poate fi prietenos, afectuos, extrem de curios si jucaus cu copiii.

El este un bun companion, un caine loial si curajos, vesel si plin de energie, isi insoteste stapanul oriunde, nu se da in laturi nici de la cele mai grele sarcini si latra foarte tare incat poate alunga orice intrus. Fiind independent si neobosit are nevoie de o persoana ferma pentru a fi dresat.

Video – Rase de caini – Terrier Tibetan:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.