Casă și grădinăCum sa aveți un living calduros prin culori și decorațiuni?

Cum sa aveți un living calduros prin culori și decorațiuni?

Camera de zi este centrul social al locuintei si, in timpul sezonului rece, este important ca aceasta camera sa isi pastreze caldura si energia caracteristice. Asa ca in randurile care urmeaza va vom oferi cateva sfaturi si idei interesante pentru a sti cum sa aveti un living calduros.

Iarna, cand frigul ne intra in oase, este important ca toate camerele sa ne invaluie in caldura si armonie si cum living-ul este camera in care va petreceti cea mai mare parte a timpului liber, este important ca atmosfera creata sa fie cat mai primitoare. Cum puteti avea un living calduros? Cititi randurile urmatoare si veti afla!

O pata de culoare

Culoarea ambinetala este cea care influenteaza in cea mai mare masura atmosfera, dar si temperatura din interiorul unei camere. Nu este nevoie sa schimbati complet culoarea peretilor, a obiectelor de mobilier sau a decoratiunilor in sezonul rece in cazul in care culoarea care caracterizeaza livingul este una rece sau neutra.

Este de ajuns sa adaugati o pata de culoare. Alegeti culori nature, dar si culori puternice, cum ar fi rosul, portocaliul, caramiziul si culoarea scortisoarei, culori care se vor concretiza prin pernute decorative, cuverturi si huse pentru scaune si fotolii, draperii si perdele, un covor si alte accesorii. Acestea isi pot gasi cu succes locul in livingul dumneavoastra si vor crea o atmosfera mult mai calduroasa si mai primitoare.

Jucati-va cu lumina

In timpul zilei, lasati lumina sa patrunda cat mai mult in living. In ceea ce priveste lumina artificiala, alegeti o lumina galbena deoarece aceasta imprima un aer mult mai romantic si bineinteles mai cald. Completati lumina difuza oferita de sursele de iluminat cu cea oferita de lumanarile decorative.

Mentineti o temperatura constanta

Este foarte important ca livingul, ca oricare alta camera din locuinta, sa fie caracterizat printr-o temperatura constanta. Diferentele mari de temperatura pot duce la aparitia umiditatii, lucru deloc de dorit. Temperatura optima este de 22º C.

living calduros si primitor

Pentru a mentine si o umiditate optima, folositi un higrometru si, in cazul in care umiditatea caracteristica livingului este prea mare, folositi un dezumidificator, iar in caz contrar un umidificator. Mai multe informatii referitoare la umiditatea optima din locuinta puteti afla urmarind acest articol.

Alegeti decoratiunile potrivite

O patura foarte groasa aruncata neglijent pe canapea si cateva pernute decorative in nuante calde vor crea din start o atmosfera mai mult decat primitoare. Pe langa acestea, dintre decoratiunile cele mai potrivite pentru a imprima caldura livingului dumneavoastra sunt lumanarile decorative. Alegeti lumanari mari pe care sa le aprindeti la lasarea serii.

 

Daca livingul este mai mare si locuiti la casa, atunci un semineu ar fi perfect. Daca acest lucru este imposibil, atunci puteti opta pentru un mic semineu electric pe care sa il amplasati langa un perete si sa il inconjurati cu elemente din natura: cateva lemne, busteni si cosulete cu conuri de brad. Cu siguranta va fi mai placut sa priviti din acest living calduros cum fulgii de nea se astern ca un covor pe pamant.

Plantele de interior si orice element decorativ care are legatura cu natura vor aduce, fara indoiala, un strop de caldura in livingul dumneavoastra.

In acest fel, urmand trucurile de mai sus, anotimpul rece va trece mult mai usor de privit din intimitatea caminului, iar o cana cu vin fiert savurata in liniste va va incalzi toate simturile.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.