Casă și grădinăCare sunt trendurile anului 2013 în materie de design interior?

Care sunt trendurile anului 2013 în materie de design interior?

Moda se schimba de la un an la altul, si nu vorbim doar despre articolele vestimentare, ci si despre tot ceea ce reprezinta designul interior. Designul interior a devenit o arta in adevaratul sens al cuvantului si toate modificarile care apar de la o perioada la alta sunt menite sa aduca un plus de originalitate, un plus de personalitate si sa incadreze fiecare schimbare unei anumite epoci, acest fenomen fiind unul cat se poate de interesant.

De aceea, in randurile care vor urma, va vom prezenta care sunt trendurile anului 2013 in materie de design interior, pentru ca sunt foarte multe persoane nerabdatoare sa afle cum isi pot amenaja locuinta cat mai modern posibil in anul care abia a inceput.

In 2013 se poarta materialele transparente!

Se pare ca anul 2013 va pune accentul pe sticla si pe obiectele decorative din sticla care, trebuie sa recunoastem, sunt foarte elegante si in acelasi timp interesante. Transparenta este cuvantul cheie si aceasta poate caracteriza fie o eleganta masuta de cafea, fie un accesoriu cum ar fi o fructiera, o rama foto, o glastra sau un sfesnic. Important este sa creati armonia dintre transparent si opac, putand crea combinatii inedite.

Lemnul – intotdeauna la moda

Este clar: lemnul nu se va demoda niciodata pentru ca acest material se reinventeaza de la un an la altul. In anul 2013 face o echipa foarte buna cu metalul, asa ca obiectele de mobilier din lemn pe care le veti alege trebuie sa contina elemente din metal care le vor oferi stralucire, eleganta si rafinament.

Decoratiuni metalice aplicate pe obiecte de mobilier cu aspect antic, un interior metalic care caracterizeaza un dressing din lemn, masute de cafea din lemn cu picioare metalice, sau scaune cu schelet metalic, toate acestea isi pot gasi locul intr-o casa eleganta si plina de bun-gust.

Accesorii metalice pline de stralucire

Dupa cum am mentionat si anterior, stralucirea metalelor se imbina armonios cu transparenta sticlei si cu eleganta lemnului. Accesoriile metalice se potrivesc oricarei incaperi si pot varia de la mici statuete, pana la fructiere, rame foto si casete pentru bijuterii. Iar dintre toate metalele, vedeta anului 2013 este alama.

Imprimeurile revin in forta

Se pare ca 2013 este anul imprimeurilor. In materie de design interior, imprimeurile elegante, mai ales cele florale, vintage si retro vor crea un efect interesant daca sunt aplicate unui fond alb. Imprimeurile florale sunt intodeauna calde si vor crea o atmosfera foarte primitoare in orice locuinta.

Simtul tactil trebuie rasfatat

Daca primul impuls atunci cand amenajati o locuinta este acela de a crea un impresionant efect estetic, iata ca a venit randul simtului tactil sa fie in centrul atentiei. Asa ca in 2013 se pune accentul pe texturile calde, moi alaturi de culori neutre care sa creeze o senzatie cat se poate de naturala. Locuinta trebuie sa ofere o adevarata experienta nu doar pentru ochi, ci pentru toate simturile, punandu-se accentul pe armonie si echilibru.

Galbenul – vedeta culorilor

In privinta paletei cromatice, galbenul este vedeta in anul 2013. Aceasta culoare vibranta in toate nuantele ei va oferi celor care o vor adopta energia pozitiva atat de necesara.

Handmade si DIY

Daca va intrebati cum puteti oferi originalitate si personalitate locuintei dumneavoastra, raspunsul este foarte simplu: realizarea a cat mai multor proiecte DIY si folosirea accesoriilor si decoratiunilor handmade. Fie ca doriti sa reconstituiti un vechi obiect de mobilier, fie ca doriti sa aveti decoratiuni inedite si originale, nu trebuie decat sa va puneti imaginatia la incercare pentru a crea obiecte unice, cu adevarat originale.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.