Pescuitul la caras reprezinta una dintre cele mai populare activitati in randul pescarilor din Romania, si nu este de mirare avand in vedere ca acest peste este unul foarte popular, raspandit atat in baltile de pe teritoriul Romaniei, cat si in apele curgatoare line.
Mai mult decat atat, pescuitul la caras reprezinta o experienta inedita pentru orice pescar, fiind indicat mai ales in cazul pescarilor incepatori care cu siguranta vor invata lucruri interesante si utile despre aceasta activitate. Si pentru ca o partida de pescuit la caras sa fie o adevarata reusita aveti nevoie de un echipament adecvat si de linii echipate corespunzator, asa ca in randurile care urmeaza va vom prezenta cele mai potrivite linii pentru pescuitul la caras.
Pescarii cu experienta sunt de parere ca o linie corect realizata asigura succesul oricarui pescar.
Pescuitul la varga reprezinta cea mai raspandita metoda pentru pescuitul la caras. Este important ca undita sa fie foarte usoara, iar o lungime cuprinsa intre 5-7 m este mai mult decat suficienta. Pescarii experimentati considera ca linia principala cea mai potrivita este cea de 0,15 mm, iar aceasta linie trebuie sa fie continuata de un forfac (leader) de 0,12 mm.
Pluta potrivita trebuie sa masoare intre 1,5 – 3 gr., cea de tip stick fiind cea mai indicata. In partile plutei se pot adauga bilele de plumb, iar alegerea carligelor va fi facuta intotdeauna in functie de tipul de momeala pe care il veti folosi, cele mai indicate fiind cele cuprinse intre 10 – 14.
Dintre momeli, cele mai potrivite pentru pescuitul carasului sunt viermusii, ramele, cocoloasele de mamaliga si paine.