Timp liberCanalul Crișan - Caraorman din Delta Dunării, un loc potrivit pentru pescuit

Canalul Crișan – Caraorman din Delta Dunării, un loc potrivit pentru pescuit

Canalul Crisan – Caraorman se afla in Delta Dunarii si este unul din locurile preferate ale pescarilor, deoarece au posibilitatea de a prinde o gama variata de peste. Canalul a fost creat la inceputul anilor 1980, cand Ceausescu isi dorea sa transforme Caraormanul in cel mai mare centru economic din Delta.

Nicolae Ceausescu dorea sa exploateze la capacitate maxima dunele de nisip de langa Caraorman, insa venirea Revolutiei i-a dat peste cap planurile. Canalul trebuia sa aiba un trafic mare, acest lucru fiind demonstrat de faptul ca latimea sa ajunge la 100 de metri. La inceput, era si un canal adanc, insa, cu timpul, procesul de colmatare a dus la reducerea acestei adancimi, mai putin in partea finala a canalului, unde nu prea este curent. De altfel, la fiecare 2-3 ani, este nevoie sa se adanceasca albia, tocmai din cauza faptului ca acest canal este colmatat neincetat. In plus, in doar zece ani, pe canal au aparut mici insulite din cauza acestui proces.

Canalul Crisan – Caraorman are o pozitie transversala fata de directia prin care Dunarea curge, iar intrarea se face din bratul Sulina – aceste doua aspecte au dus la aparitia unui curent moderat. Insa ce este cel mai interesant lucru la acest canal este faptul ca exista cateva locuri delimitate in care pescarii amatori si nu numai pot prinde niste capturi interesante. Un astfel de exemplu este intersectia cu bratul Sulina, unde se pot prinde salau si somn. Locul in care acesti pesti isi fac veacul este acela in care apele limpezi se amesteca cu cele tulburi.

Un alt loc propice pescuitului pe Canalul Crisan – Caraorman este intersectia cu Canalul Litcov, unde se pot captura rapitori ca bibanul, salaul si avatul. De la aceasta intersectie, pe partea stanga, pe o distanta de aproape cinci kilometri, somnii stau in gropile adanci sapate de un curent foarte puternic. Pe de alta parte, pe partea stanga stau crapii, pentru ca este o zona mai putin agitata si cu multa vegetatie.

Insa cel mai bun loc pentru a prinde somn de catre cei care vin sa pescuiasca pe Canalul Crisan – Carorman este intersectia cu Canalul Iacob. Aici exista o groapa de aproape zece metri adancime, plina de somn si nu e de mirare ca locul este mereu plin de pescari. De asemenea, pe canal se mai pot prinde caras, platica si stiuca.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.