Animale de companieLabeo bicolor, un pește de acvariu cu tendința de a fi ușor...

Labeo bicolor, un pește de acvariu cu tendința de a fi ușor agresiv

Pestele Labeo bicolor este o specie raspandita in lacurile si raurile din Asia de Sud si Sud-Est. Datorita coloritul sau deosebit acest peste este foarte apreciat de acvaristi.

Exemplarele adulte au corpul zvelt, usor aplatizat pe partile laterale, in conditii de captivitate in acvarii ajung la lungimea maxima de 12-15 cm. Pestele Labeo bicolor are corpul acoperit de solzi mici si desi, iar coloritul este gri spre negru ca o catifea, doar coada este caramizie. Masculii sunt mai mari decat femelele si au si coloritul mai luminos decat acestea.

Capul este alungit, ochii sunt mari au irisul de culoare inchisa, gura este bine dezvoltata, in dreptul ei prezinta doua perechi de mustati sau antene senzoriale foarte sensibile care il ajuta in detectarea hranei. Cu ajutorul lor sondeaza prin vegetatia de pe fundul apei cautand mici organisme comestibile.

Pestele Labeo bicolor are tendinta de a fi usor agresiv mai ales cu cat inainteaza in varsta. Are obiceiul de a-si delimita un teritoriu si de a indeparta alti pesti din zona respectiva. Unii sunt foarte agresivi, iar altii din contra sunt calmi si mai putin capriciosi. Se inteleg bine cu pestii semiagresivi de aceea cei mai recomandati sunt scalarii, tetra, gupi si alte specii asemanatoare.

Exemplarele tinere ajung la maturitatea sexuala dupa 1-2 ani de viata. In cazul in care exista mai multi pesti exista posibilitatea sa se stabileasca un fel de ierarhie sociala stricta in spatiul din interiorul acvariului. De aceea pentru aceasta specie este necesar sa se folosesca un acvariu foarte mare, de minim 80 de litri. De asemenea, pe langa spatiul mare pentru inot, pestii au nevoie si de plante acvatice cat si pesteri sau alte acccesorii specifice de acvariu pentru ca au tendinta de a se ascunde mai ales cand apar conflicte intre ei. Pe fundul acvariului se pune un substrat nisipos de culoare inchisa.

Temperatura apei trebuie obligatoriu sa fie de 24-27ºC, iar pH-ul de 6,5-7. Apa este necesar sa fie bine filtrata si oxigenata, la fiecare 7 zile 20% din apa va fi inlocuita, iar solul foarte bine curatat de resturile organice ce se depun pe fundul acvariului. Hrana acestor pesti poate fi alcatuita din alge si plante acvatice, din extract din plante sub forma de fulgi sau granule, din crustacee de apa dulce Gammarus si viermi de namol Tubifex.

Datorita interventiei omului in rauri si lacuri numarul de exemplare a scazut foarte mult, astfel incat astazi aceasta specie este protejata prin lege, considerata in pericol de disparitie. Speranta de viata la pestele Labeo bicolor este de aproximativ 8 ani.

Video – Labeo bicolor:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.