Reteta pentru copii de pui cu ciuperci se pregateste usor si este extrem de aromata. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: cincizeci de minute.
Ingredientele necesare pentru o portie de pui cu ciuperci sunt urmatoarele:
- 50 grame piept de pui fara piele si os;
- 50 grame ciuperci;
- o ceapa;
- o legatura de marar;
- 25 grame iaurt;
- sare.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de pui cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Spalati pieptul de pui in mai multe ape, de suprafata acestuia pot adera bacterii ce dauneaza tubului digestiv, acestea pot fi indepartate prin simpla spalare. Lasati puiul sa se scurga, apoi puneti-l la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare. Spumati puiul de fiecare data cand este nevoie cu ajutorul unei supiere pe care o spalati dupa fiecare spumare;
- Spalati ciupercile, apoi taiati-le in feliute;
- Curatati ceapa, spalati-o, lasati-o sa se scurga;
- Spalati legatura de marar, lasati-o sa se scurga, apoi tocati-o marunt pana la codite pe care le aruncati;
- Amestecati mararul tocat marunt cu iaurtul pana la omogenizare;
- Cand puiul s-a fiert in totalitate adaugati ceapa si feliutele de ciuperci, lasati legumele sa fiarba alaturi de pui pana cand sunt gata;
- Scoateti din vas puiul, sectionati-l in cubulete si serviti-l alaturi de feliutele de ciuperci;
- Stropiti intregul preparat cu sosul de marar si iaurt pregatit asa cum v-am descris anterior;
- Serviti preparatul de indata ce este gata.
Puiul cu ciuperci reprezinta un preparat sanatos pe care cei mici il vor indragi cu siguranta, va recomandam sa il incercati de fiecare data cand aveti ocazia.
Va dorim: Pofta buna!