Timp liberPeștii neon, cea mai iubită și aleasă specie de pești pentru acvariu

Peștii neon, cea mai iubită și aleasă specie de pești pentru acvariu

Pestii de acvariu neon (Paracheirodon innesi) nu pot fi mangaiati, luati in calatorii sau scosi la plimbare, insa sunt foarte iubiti de acvaristi si apreciati ca animale de casa. Cum documentarele despre viata acvatica sunt fascinante  pentru oameni, nu este de mirare ca detinatorii de pesti sunt fascinati de exemplarele lor si nu se satura sa le priveasca de fiecare data cu entuziasm.

Pe langa frumusetea decorativa a acvariilor, acestea ajuta si la nivel psihologic, fiind foarte relaxante si ameliorand stresul si agitatia resimtite de la serviciu.

Pestisorii colorati pot fi priviti ore in nestire, iar privitorul se va relaxa in acest fel mult mai usor. Pestii nu sunt greu de intretinut, tot ce necesita fiind apa curata, oxigenata si hrana primita regulat. Acestia nu au nevoie de alintari, perieri, nu fac mofturi si nu fug de acasa.

Pestii neon se afla printre favoritii acvaristilor pentru ca sunt linistiti, usor de ingrijit si infrumuseteaza orice acvariu. Atat pestii neon rosu cat si cei neon sunt colorati frumos, avand o dunga lunga pe spate de culoarea albastrului neon. Acesti pesti iubesc compania si nu se inteleg prea bine cu pestii mai mari, care ii pot vedea drept „masa” delicioasa.

Paracheirodon innesi

In habitatul natural, pestii neon rosii se gasesc in general Venezuela, Columbia si Brazilia, iar cei neon se gasesc zona Peru de Est. Pestele rosu atinge lungimi de 5 cm, iar cel obisnuit poate ajunge pana la 4 cm.

Pestii de acvariu neon consuma toate sortimentele de hrana care se afla in comert, fiind usor de intretinut si nepretentiosi. Adora apa la temperaturi intre 22 si 25 grade C si sunt adaptabili si la temperaturi mai scazute.

Pestii neon nu vor sa fie singuri in acvariu, singuratatea fiind neprielnica lor. In timp ce pestii neon rosu se adapteaza la conditiile din acvariu, cei neon au nevoie de apa dura si o lumina foarte slaba si obscura, mult spatiu si multe plante.

Pentru a se reproduce, aceasta specie are nevoie de lumina scazuta, insa colorata, si de apa oxigenata in partea de sus. Pestisorii sunt insa mancatori de icre, asa ca ouale depuse vor trebui supravegheate timp de 24 de ore, pana cand mici pestisori vor iesi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.