Timp liberExerciții pentru umeri, cum să antrenezi această grupă de mușchi

Exerciții pentru umeri, cum să antrenezi această grupă de mușchi

Pentru a avea un corp de invidiat nu trebuie sa uitati de exercitii pentru umeri, ce va vor antrena partea cea mai vizibila a corpului. Umerii dau latimea spatelui si ofera o forma frumoasa a acestuia in orice tip de imbracaminte.

Bineinteles, pentru a avea un spate frumos, trebuie sa lucrati la sala sau acasa – dupa caz – si sa obtineti forma fizica de invidiat pe care oricine si-o doreste. Umerii lucrati bine pot oferi o distractie de la un spate mai putin lat, o talie mare sau pot ameliora si forma umerilor cazuti cu care au fost inzestrati unii.

Din cauza ca articulatia umerilor este extrem de sensibila, atunci cand faceti exercitii pentru umeri trebuie sa aveti grija sa exersati si stabilizarea capsulei rotatorii a umarului si nu doar muschiul deltoid.

Un antrenament corect presupune lucrarea celor trei capete ale muschiului deltoid: cel anterior, ce median si cel posterior, astfel ca si exercitiile pentru piept pot ajuta in lucrarea acestora. Trebuie sa aveti grija la exercitiile pe care le faceti petru muschii deltoizi posterior si median atunci cand va antrenati echilibrarea articulatiei.

exercitii pentru umeri

Cele mai cunoscute exercitii pentru umeri sunt:

Deltoid posterior:

Fluturari laterale din aplecat cu un singur brat la cablu

Fluturari laterale din aplecat cu gantere

Deltoid lateral:

Ramat cu bara

Fluturarile laterale cu gantere

Fluturari laterale cu un singur brat la cablu

Deltoid anterior:

Arnold press-ul

Fluturarile din fata cu gantere

Impinsul de la umeri cu bara

Impinsul de la umeri cu gantere.

La fluturari este recomandat sa folositi gantere cu greutati mai mici pentru a se reduce pe cat mai mult posibil riscul accidentarilor. Exercitiile pentru umeri pot fi coroborate in timpul antrenamentului cu cele pentru piept, spate sau pot fi impartite precum „deltoid median si posterior cu spatele” ori deltoidul anterior cu exercitii pentru piept”.

In cazul in care in programul de exercitii pentru spate se afla si cele pentru picioare, veti avea nevoie de o schimbare totala in calendarul de antrenamente fizice. In plus, fata de aceste exercitii este de apreciat daca va veti face un program cu exercitii specifice pentru stabilizarea si flebxibilitatea umerilor.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.