Casă și grădinăSfaturi pentru curățarea corectă a tigăilor din Teflon

Sfaturi pentru curățarea corectă a tigăilor din Teflon

Tigaile de Teflon reprezinta un adevarat miracol al bucatariei, fiind foarte practice. Insa, investitia este pe masura, pretul tigailor din Teflon fiind destul de ridicat. Mai mult decat atat, acestea sunt mai dificile de aceea au nevoie de o ingrijire speciala fapt pentru care, in randurile care urmeaza, va vom prezenta cateva metode pentru curatarea tigailor din Teflon.

Chiar daca sunt costisitoare si pretentioase, tigaile din Teflon reprezinta un adevarat ajutor pentru sanatate deoarece gatitul intr-un astfel de vas de bucatarie inseamna din start renuntarea la marea cantitate de ulei atat de nesanatos pentru organism. Pentru a proteja tigaile din Teflon se recomanda folosirea unor ustensile special destinate gatirii in case de Teflon, cele mai potrivite fiind cele din silicon, plastic sau lemn. Nu utilizati niciodata ustensile din inox sau orice alt metal in momentul in care gatiti intr-un vas de Teflon.

• Desi nu se foloseste grasime pentru gatitul intr-o tigaie de Teflon, fapt pentru care aceasta nu se va murdari foarte rau, curatarea acestor tigai trebuie sa fie facuta cu foarte mare atentie. Nu spalati tigaia imediat ce ati terminat de gatit. Este indicat ca tigaile din Teflon sa fie spalate cu apa rece, insa va imaginati ca daca tigaia ar fi pusa sub jetul de apa rece imediat ce a fost luata de pe foc aceasta se va distruge in timp. Daca s-a folosit mai multa grasime pentru prepararea unui anumit fel de mancare, puteti folosi apa calduta.

In ceea ce priveste buretele, acesta trebuie sa fie unul foarte moale. Nu folositi niciodata un burete din sarma si nici macar unul abraziv deoarece poate zgaria iremediabil tigaia din Teflon. Doar pe exteriorul acesteia se poate folosi partea abraziva a buretelui si chiar un praf de curatat, neindicat pentru interior. Daca mancarea s-a lipit si au ramas reziduri, acestea pot fi indepartate dupa ce s-au inmuiat cu ajutorul spatulei pe care ati folosit-o la gatit.

Folositi un detergent normal care nu dauneaza vaselor din Teflon. Nu este indicat sa introduceti tigaile din Teflon in masina de spalat vase deoarece detergentii folositi in mod regulat pentru aceasta contin mult mai multe substante chimice care pot deteriora in timp tigaile din Teflon.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.