Casă și grădinăDe ce să alegem încălzirea prin pardoseală în casă și ce avantaje...

De ce să alegem încălzirea prin pardoseală în casă și ce avantaje oferă

Incalzirea prin pardoseala a devenit o metoda destul de frecvent utilizata pentru incalzirea intr-un mod cat se poate de inedit a locuintei. Specialistii sunt de parere ca, spre deosebire de sistemul de incalzire traditional, incalzirea locuintei prin pardoseala este mult mai eficienta si nu este de mirare ca sistemele pentru o astfel de incalzire au devenit din ce in ce mai populare chiar si pe teritoriul romanesc.

Chiar daca cei mai multi dintre cei care au ales acest sistem de incalzire locuiesc la casa, se pare ca sistemele de incalzire prin pardoseala au devenit populare si in randul celor care locuiesc la apartament.

Incalzirea prin pardoseala nu reprezinta deloc o idee moderna, ci din contra, sisteme complexe de incalzire sau racire prin pardoseala existau inca din antichitate. Daca in trecut acest sistem de incalzire folosea pietre incinse a caror caldura se degaja in intreaga incapere, in prezent sunt folosite atat sisteme electrice, cat si sisteme pe baza de tevi prin care circula diverse fluide fierbinti.

Avantajele si dezavantaje ale incalzirii prin pardoseala

De ce sa alegeti incalzirea prin pardoseala? Incalzirea prin pardoseala prezinta numeroase avantaje. Un prim avantaj este faptul ca aceasta metoda de incalzire este mult mai eficienta fata de metoda traditionala, iar gradul de confort termic este mult mai ridicat din moment ce curentii de aer cald sunt distribuiti uniform pe intreaga suprafata a unei incaperi.

Un alt avantaj al incalzirii prin pardoseala il reprezinta micsorarea facturilor. Acest tip de incalzire este mult mai economic fata de metoda traditionala, desi costurile pentru realizarea sa sunt mai ridicate.

Spre deosebire de metoda obisnuita, incalzirea prin pardoseala inlocuieste traditionalele calorifere printr-un sistem mult mai elegant, care abia poate fi observat, in asa fel incat locuinta dumneavoastra va arata mult mai bine din punct de vedere estetic. Din moment ce vechile calorifere, care in foarte multe situatii strica aspectul incaperii, dispar, puteti aranja mobila in alt mod si puteti pune mai bine in valoare ferestrele.

incalzire in pardoseala

Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt mult mai igienice. Caloriferele nu sunt sterse si dezinfectate atat de des precum podeaua, iar in momentul in care primele se incalzesc, microbii se vor dezvolta si raspandi cu o mai mare usurinta si rapiditate. Pe de alta parte, pardoseala este spalata si dezinfectata in fiecare zi. Se recomanda folosirea sistemelor de incalzire prin pardoseala si persoanelor care sufera de diverse alergii.

Spre deosebire de sistemul de incalziere obisnuit, cel prin pardoseala este mult mai durabil, durata de viata a unui astfel de sistem fiind de aproximativ 100 de ani.

Pe langa aceste avantaje, exista si o serie de dezavantaje ale incalzirii prin pardoseala. Daca locuinta in care se foloseste un astfel de sistem nu este foarte bine izolata din punct de vedere termic, pierderile vor fi foarte mari.

Costurile pentru proiectarea si punerea in functiune a unui astfel de sistem sunt destul de ridicate, insa investitia se amortizeaza in timp. Un al dezavantaj al sistemelor de incalzire prin pardoseala il constituie faptul ca finisajul nu mai poate fi schimbat in timp. Mai mult decat atat, in cazul in care pardoseala va fi acoperita de mocheta cantitatea de caldura emisa va fi injumatatita.

Asadar, incalzirea prin pardoseala detine mai multe avantaje decat dezavantaje, iar dumneavoastra puteti alege sistemul pe care il considerati cel mai potrivit, fie cel electric, fie cel pe baza de apa.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.