Animale de companieVrei să îți antrenezi câinele să îți aducă mingea, vezi ce poti...

Vrei să îți antrenezi câinele să îți aducă mingea, vezi ce poti face

Multi dintre noi credem ca daca aruncam o minge, pentru un caine este foarte usor sa alerge dupa ea si sa ne-o aduca inapoi cand il chemam pe nume. Probabil ca pentru unele rase de caini acest lucru este usor, insa majoritatea cainilor invata destul de greu si doar dupa mult exercitiu acest tip de comportament.

Cum antrenezi un caine sa iti aduca mingea?

In primul rand pentru a stabili o legatura stransa cu cainele tau va trebui sa te joci si sa te distrezi impreuna cu el. Apoi este important sa vezi daca patrupedului ii place mingea. Pentru a invata sa se joace cu ea, el va trebui sa fie in primul rand curios si interesat de ea. Unii caini sunt atrasi imediat de forma mingii, de faptul ca se rostogoleste, iar altii dimpotriva o privesc cu indiferenta.

Pentru a proba acest lucru, sa vezi ce tip de caine ai, nu trebuie decat sa ridici mingea, apoi sa-i dai drumul si sa observi daca animalul se uita cu interes dupa ea, daca este atras de miscarea ei si daca ii vine chef de joaca in mod natural.

De multe ori cainii sunt curiosi si alearga dupa minge, insa cand o ajung nu fac altceva decat sa o prinda cu dintii si sa o sparga. Daca doresti sa iti aduca mingea inapoi, este important sa iti dai seama ce fel de minge prefera – una moale, tare, de tenis, mai mare, mai mica etc. Este bine sa incerci mai multe si sa vezi de care este mai interesat. Apoi sa iei doua mingi identice (de tipul celeia pentru care a manifestat mai mult interes), sa le tii in mana si sa ii arati cainelui ca le ai, dar sa-i arunci numai una, cealalta sa o pastrezi.

cum sa iti dresezi cainele

El va alerga dupa minge, o va prinde cu gura si va privi spre tine. Tu insa nu trebuie sa-l bagi in seama, ci sa incepi sa te joci cu cealalta minge (sa o arunci in sus, sa o rostogolesti pe sol si asa mai departe) ca si cum nu te preocupa ce a facut el.

In momentul cand va vedea ca tu esti interesat de joc si nu te uiti la el, sigur va fi intrigat. Totusi va trebui sa continui sa te joci cu mingea, sa o arunci in sus, sa o prinzi si tot asa, in orice caz sa incerci sa te distrezi. Este recomandat sa arunci mingea in apropierea cainelui si sa alergi dupa ea, deoarece in acest caz probabilitatea este destul de mare ca patrupedul sa fie foarte curios sa vada ce vrei sa faci, sa vina mai aproape de tine, desigur cu mingea sa in gura, pe care nu o va abandona.

Cand vei vedea ca este foarte aproape de tine trebuie sa arunci iar mingea in sus. In acest moment vei avea surpriza ca el va lasa mingea din gura sa cada jos, destul de aproape de picioarele tale si ca va fi interesat de cealalta minge, pe care tocmai ai aruncat-o. Pentru a avea rezultate exercitiul nu trebuie decat sa prinzi iar mingea ta, sa o arunci cat mai departe si sa recuperezi mingea lasata de caine.

Acesta este exercitiul pe care trebuie cu rabdare sa-l faci impreuna cu jucausul tau caine. Desigur ca la inceput este posibil ca patrupedul sa fie incapatanat si sa nu lase de prima data mingea sa din gura, sau sa o abandoneze mai departe si nu in apropierea ta, insa repetand de mai multe ori exercitiul, acesta va da rezultate mai bune. Intotdeauna trebuie tinut cont si de faptul ca daca patrupedul este prea obosit nu trebuie fortat si provocat sa se joace in continuare, exercitiul trebuie intrerupt si reluat mai tarziu.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. Cainele meu a reusit si acum nu trebuie cu doua mingi si se duce si o aduce o arunc iar apoi ii zic sa aduca mingea si o aduce si mio pune in mana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.