Animale de companieSpecii de rozătoare de deșert recomandate ca și animale de companie, jerboa...

Specii de rozătoare de deșert recomandate ca și animale de companie, jerboa cu urechi lungi (Euchoreutes naso)

Jerboa cu urechi lungi (Euchoreutes naso) este un soarece de dimensiuni mici, asemanator cu un cangur in miniatura, care traieste in regiunile nisipoase si pe malurile secetoase ale raurilor din China, in Desertul Gobi si sudul Mongoliei. Este o specie protejata prin lege, deoarece numarul de exemplare este foarte mic.

Aceasta specie se caracterizeaza prin corpul mic si urechile enorme, de trei ori mai mari decat capul, care il ajuta pe timpul zilei sa-si pastreze temperatura constanta mai ales in zilele foarte toride, la fel cum obisnuiesc si elefantii. Au un colorit maroniu-cenusiu pe spate si crem deschis pe burta, asemanator mediului in care traiesc, care ii camufleaza perfect si ii scapa de atacul animalelor de prada.

Lungimea corpului este de 7-9 cm, greutatea de 23,7-37,8 g, iar coada foarte lunga, de aproximativ 15-16 cm este prevazuta cu un smoc de blana alba in varf. Membrele posterioare sunt mult mai mari decat cele anterioare, adaptate perfect sa faca salturi, au smocuri de par aspru intre degete, care ii ajuta sa nu se afunde in nisip.

Membrele anterioare nu sunt folosite in locomotie. Sunt animale nocturne care se hranesc cu insecte, pe care le prind din zbor facand salturi de pana la 1 m, uneori hranindu-se si cu diferite seminte si plante. Ziua obisnuiesc sa se adaposteasca de razele soarelui in tunelurile subterane pe care le sapa mereu in sol, iarna obisnuiesc sa hiberneze in una din incaperile acestor tuneluri.

Este un animal comic si dragalas, bland si agil, pentru a fi crescut ca animal de companie are nevoie de un spatiu foarte mare, dar in general nu este recomandat crescatorilor incepatori. Aceasta specie este studiata in continuare de oamenii de stiinta, multe aspecte legate de aceste animale fiind inca necunoscute.

Jerboa cu urechi lungi face parte din ordinul Rodentia si familia Dipodidae.

Video – Jerboa cu urechi lungi (Euchoreutes naso):

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.