Animale de companieFila Brasileiro, o rasă de câini curajoși, folosiți des pentru pază

Fila Brasileiro, o rasă de câini curajoși, folosiți des pentru pază

Cainele Fila Brasileiro este originar din Brazilia si era folosit cu succes drept caine de paza de catre pastori, pentru aptitudinile lui deosebite, datorita curajului si agresivitatii exagerate.

Cainele are un aspect viguros, cu musculatura si osatura puternice, foarte bine dezvoltate. Corpul pare mai mult lung decat inalt, dar este bine echilibrat si proportionat.

Miscarea sa este mladioasa, asemanatoare felinelor, putin leganata si ondulata si cu pasi mari. Cand se misca incet la pas isi tine coada in sus si o misca in ritmul mersului de la stanga la dreapta si invers, iar uneori isi tine coada in jos desi se afla tot in miscare.

Pe gat si trunchi pielea este groasa si larga, in aceste locuri formeaza pliuri mari, iar parul este moale, scurt, aderent si gros. Culoarea parului variaza foarte mult, deseori apar mai multe culori, iar in zona pieptului si pe gat prezinta marcaje albe.

Capul este destul de mare compartiv cu dimensiunea corpului, pare greoi, colturos si masiv. Fruntea este lata si mare, putin se ingusteaza in apropierea botului, stopul apare pronuntat mai ales daca este privit din fata, osul occipital este foarte dezvoltat, iar santul frontal este bine evidentiat.

Botul este scurt, lat si masiv, nu este mai lung decat fruntea insa se armonizeaza frumos cu ea. Buza de sus este mai pronuntata decat buza de jos, se afla deasupra ei, insa cea de jos este mai larga de-a lungul mandibulei. Dintii sunt albi si puternici, incisivii superiori sunt mai ingusti la varf si mai lati la baza, iar caninii sunt foarte mari. Muscatura cainelui este in foarfeca. Nasul este lat, mare si negru, sau de culoare inchisa. Ochii sunt mari, cu pleoapele putin cazute.

Fila Brasileiro
Fila Brasileiro

Urechile sunt mari, inserate destul de sus, din partea de spate a craniului. Cand patrupedul sta in atentie, urechile sunt trase in sus si putin inapoi si astfel interiorul lor devine vizibil, dar in general urechile atarna lateral.

Gatul este musculos, bine dezvoltat, mare, destul de scurt si fara curbura si salba.

Trunchiul este gros, puternic, cu pielea larga, coastele sunt frumos arcuite, toracele este adanc pana la coate, iar sternul proeminent. Umerii sunt alungiti, omoplatii au varfurile distantate, iar abdomenul este bine supt si ridicat. Coada este groasa la baza si subtire la varf, nu este rulata si nu este purtata spre spate.

Membrele anterioare au osatura puternica si stau departate datorita pieptului larg. Membrele posterioare au osatura mai slaba si sunt putin mai lungi decat membrele din fata. Labele au degetele tari si bine curbate inainte, cu gheare negre daca si degetele sunt negre, sau de culoare alba daca si degetele sunt albe.

Cainele Fila Brasileiro este curajos, credincios stapanului si familiei, prietenos si ascultator. Cu strainii este destul de neincrezator si deseori infricosator. Poate fi folosit cu succes drept caine de companie si caine de paza.

Video – Rase de caini Fila Brasileiro:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.