Nunți și mireseReguli de conduită în ceea ce privește acceptarea cadourilor de nuntă

Reguli de conduită în ceea ce privește acceptarea cadourilor de nuntă

Urmarea unor reguli de conduita in privinta darurilor de nunta este importanta, atat pentru invitati, cat si pentru miri. Odata ce invitatiile de nunta au fost trimise, darurile de nunta incep sa soseasca. Mirele si mireasa trebuie sa cunoasca regulile de conduita in ceea ce priveste acceptarea darurilor intr-un mod gratios. Prietenii si rudele fericitului cuplu ar putea sa se intrebe cat sa cheltuiasca, ce cadou este adecvat, cand si cum se ofera cadoul. In timp ce majoritatea cuplurilor stiu ca trebuie sa trimita invitatilor bilete de multumire, mai exista cateva detalii pe care trebuie sa le aiba in vedere cand vine vorba de darurile de nunta.

Reguli de conduita in ceea ce priveste acceptarea cadourilor de nunta

Nu este niciodata acceptabil ca mirii sa ceara invitatilor sa le ofere cadouri. Nu exista lacune in ceea ce priveste aceasta regula. Este considerat un gest neadecvat ca mirii sa specifice in invitatiile de nunta ca doresc sa primeasca daruri, si mai ales sa dea indicatii cu privire la cadou. De asemenea este interzisa solicitarea sumelor de bani in loc de cadouri. Daca invitatii cer sfatul prietenilor sau rudelor mirilor in legatura cu darul de nunta, atunci nu este nicio problema.

In sala unde se va tine receptia va exista o masa special amenajata pe care invitatii pot pune darurile pentru miri. Mirele si mireasa trebuie sa desemneze unul din cavalerii de onoare sau una din domnisoarele de onoare care sa se ocupe de colectarea acestor daruri la sfasitul zilei. Darurile vor fi duse apoi la o locatie stabilita dinainte.

Cel mai probabil, mirii vor deschide cadourile dupa luna de miere. Nimeni nu se gandeste ca o nunta va fi anulata, insa aceste lucruri se intampla. Cadourile de nunta nu trebuie sa fie utilizate inainte de nunta. Daca nunta este anulata, toate cadourile trebuie sa fie returnate celor care le-au trimis. Asta include si cadourile primite la petrecerea burlacului/burlacitei.

Multumiti invitatilor pentru daruri

Nu exista nicio scuza care sa justifice faptul ca mirii nu au trimis bilete de multimire tuturor invitatilor care le-au oferit cadouri. Acest bilete de multumire trebuie sa fie trimise imediat ce cuplul s-a intors din luna de miere. Desi regulile spun ca mirii au la dispozitie o luna pentru a le multumi invitatilor, acestia nu trebuie niciodata sa astepte atat de mult.

Pana la urma, invitatii si-au facut timp sa aleaga darul de nunta si sa-si faca aparitia la eveniment. Prin urmare, mirii trebuie sa-si arate recunostinta in timp util. Un copac cu bani sau orice alta metoda de a cere invitatilor bani la nunta se considera a fi o incalcare a normelor de eticheta. Cuplul nu poate cere bani, insa invitatii pot contribui la fondul pentru luna de miere sau pentru achizitionarea unei case, daca doresc.

cadouri la nunta

Sfaturi pentru invitati

Alegerea cadoului potrivit nu este o sarcina usoara pentru invitati. Exista cateva norme de eticheta si in ceea ce priveste oferirea darurilor de nunta de catre invitati. In mod traditional, invitatii nu ar trebui sa astepte mai mult de cateva luni pentru a trimite darul de nunta – chiar si aceasta intarziere poate fi considerata nepoliticoasa.

Majoritatea oamenilor aleg sa trimita cadourile indata ce au primit invitatiile la nunta sau sa le ofere la receptie. Multi invitati prefera sa le trimita inainte de nunta, astfel nimeni nu trebuie sa-si faca griji cu privire la colectarea darurilor dupa nunta si transportarea lor la casa mirilor.

Este adecvat ca invitatii sa ofere mirilor bani in loc de un cadou? Desigur, daca asta prefera invitatii sa faca. Fie ca este vorba de un obiect sau de o suma de bani, orice tip de cadou de nunta va fi apreciat de catre mire si mireasa.

Majoritatea cuplurilor sunt bucuroase sa primeasca bani, intrucat ii pot folosi pentru achizitionarea unor obiecte necesare pe care nu le-au primit sau pentru a plati diverse cheltuieli. Invitatii trebuie sa ofere mirilor suma pe care o cred potrivita. Suma este adeseori impusa de relatia invitatilor cu mirii – cei apropiati de mire si/sau mireasa vor oferi o suma mai mare decat cei care sunt simple cunostinte.

Exista un zvon conform caruia costul cadoului de nunta trebuie sa fie echivalent cu cel al meniului pe cap de invitat. Acest lucru nu este adevarat. Invitatii pot darui orice cadou vor, indiferent ce suma au cheltuit mirii pe meniu. Indiferent cat de ieftin sau costisitor este darul de nunta, mirii trebuie sa-l accepte cu gratie si sa aprecieze gestul. Luand in considerare nevoile si preferintele mirilor, invitatii pot alege daruri minunate pe care acestia vor fi incantati sa le primeasca.

Mirele si mireasa trebuie sa se concentreze pe impartasirea acestei zile speciale cu persoanele apropiate – prin urmarea unor pasi simpli, mirele si mireasa pot fi gratiosi in ceea ce priveste acceptarea darurilor de nunta, fie ca este vorba de un obiect costisitor sau de prezenta cuiva special la nunta, in loc de cadou.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.