Nunți și mireseTipuri diferite de kimonouri tradiționale japoneze pentru nuntă

Tipuri diferite de kimonouri tradiționale japoneze pentru nuntă

Miresele japoneze, femeile care planifica o nunta cu tema asiatica sau femeile care se casatoresc cu un japonez ar putea dori sa ia in considerare ideea de a purta kimonouri de nunta in ziua lor speciala. Rochiile traditionale japoneze se numesc kimonouri si arata ca niste halate. Aceste halate se leaga in jurul taliei cu un brau numit Obi. Rochiile de mireasa purtate in timpul ceremoniilor de nunta japoneze se numesc shiromuku.

Shiro inseamna “alb” si muku inseamna “pur”. Femeile adesea poarta glugi cu rochiile, acestea simbolizand supunerea lor fata de sot. In ziua de azi, femeile adesea poarta kimonouri in mare parte albe, insa acestea pot avea si accente in culori ca: roz, rosu, si alte culori aprinse. In plus, unele femei pot alege sa nu poarte traditionalul shiromuku deloc.

Alte kimonouri traditionale japoneze

Dupa ceremonia de nunta, mireasa poarta un kimono care se numeste uchikake. Uchikake este un kimono de nunta cu un model elaborat si are de obicei culoarea rosie, verde, galben sau mov. Modelele de brocart, broderiile aurii sau argintii, precum si alte ornamente fac din acest kimono o adevarata opera de arta. In timpul receptiei de nunta, mireasa isi va schimba acest kimono de cateva ori. Cel mai adesea, pe kimonoul uchikake se pot vedea urmatoarele modele: cocori, rate, bambus, boboci de flori si diverse alte pasari. Aceste simboluri reprezinta norocul, puritatea, longevitatea si/sau sanatatea, fertilitatea si prosperitatea.

Junihitoe, care inseamna “haina cu douasprezece straturi”, este un kimono extrem de costisitor si complex care este rezervat numai pentru anumite evenimente importante, cum ar fi o nunta. Este o rochie de mireasa foarte rara si frumoasa, intalnita in traditia japoneza. Cele douasprezece straturi ale kimonoului au culori si nume specifice si trebuie sa fie suprapuse intr-o anumita ordine. Printesa Masako a purtat un asemenea kimono la propria ceremonie de nunta, la inceputul anilor 1990. Astazi, acest tip de kimono mai poate fi vazut doar in filme sau muzee, cum ar fi muzeul Morikami.

Unde poti gasi kimonouri

Kimonourile nu se gasesc in magazinele din tara. Daca te casatoresti cu un japonez, ar putea fi posibil sa gasesti o rochie vintage in stil kimono transmisa din generatie in generatie in familia mirelui. In plus, ar putea fi posibil sa poti inchiria rochia de la magazine de specialitate sau de la un magazin cu imbracaminte japoneza. Cu toate acestea, asigura-te ca ai inteles cum se imbraca kimonoul si de asemenea cum se leaga braul Obi in talie, daca nu esti familizarizata cu stilurile de kimonouri.

tipuri de kimono

Achizitionarea unui kimono de nunta poate fi un lucru costisitor, dar merita sa o faci daca doresti sa il expui in propria casa dupa nunta, sau daca vrei sa-l lasi mostenire copiilor tai. Mai poti gasi kimonouri, fie noi, fie la mana a doua, prin intermediul internetului. Nu uita sa verifici reputatia vanzatorului si sa-i pui cateva intrebari inainte de a licita produsul.

Miresele japoneze in ziua de azi

Desi kimonourile traditionale de nunta raman populare in Japonia si in ceremoniile japonezilor din alte tari, multe mirese moderne opteaza pentru un aspect mai contemporan in ceea ce priveste rochia de mireasa. Unele mirese pot alege sa poarte traditionalul shiromuku la ceremonia de nunta, iar apoi, la receptie, pot purta rochii de mireasa contemporane.

Pe de alta parte, unele mirese pot alege sa poarte kimonoul uchikake in timpul ceremoniei, iar la receptie sa poarte o rochie de mireasa moderna. In mod alternativ, miresele japoneze pot de asemenea sa poarte rochii de mireasa albe in timpul ceremoniei, iar in timpul receptiei pot purta unul din kimonourile traditionale.

In cele din urma, unele mirese ar putea dori sa poarte o rochie care sa se potriveasca temei asiatice. In acest caz, ele pot opta pentru o rochie de mireasa moderna accesorizata cu urmatoarele elemente: pasari sau flori brodate, broderii de culoare rosie, esarfa legata in talie cum se leaga Obi, rochii de mireasa colorate cu brocart, evantai japonez in loc de buchet de flori.

Rochiile domnisoarelor de onoare sunt adesea kimonouri viu colorate sau rochii moderne, insa totul depinde de stilul nuntii si de preferintele miresei. Kimonourile de nunta pot fi un element frumos si bogat in cultura pentru o mireasa cu origini japoneze. Intelegerea diferitelor stiluri de kimonouri ceremoniale si a elementelor de design te pot ajuta sa gasesti kimonoul perfect pentru ziua nuntii.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.