Home Sarcină & Bebe 8 lucruri stupide pe care soţii le spun femeilor însărcinate – află...

8 lucruri stupide pe care soţii le spun femeilor însărcinate – află ce nu trebuie să zici

0
2562
Femeie însărcinată
Femeie însărcinată

Pentru o femeie însărcinată, soţul ei este un sprijin important, persoana cea mai apropiată ce o poate ajuta şi care îi poate oferi confort emoţional pe parcursul celor 9 luni. Însă…pentru că bărbaţii nu-şi pot decât imagina cum este să porţi în pântece un copil, cum este să aştepţi clipa cea mare, cum este să dai naştere, uneori sunt aproape pierduţi… şi pot spune lucruri oarecum stupide, iritante pe moment, amuzante după ani şi ani…

Ce lucruri stupide le spun soţii femeilor însărcinate?

  • De ce eşti atât de obosită? Şi eu am muncit toată ziua!

Da…şi el a muncit, şi el poartă în pântece un copil ce se dezvoltă…sau nu! A întreba o femeie însărcinată de ce se simte epuizată este la fel de stupid ca a o întreba de ce are burtica aşa rotundă… Cei ce nu pot rămâne însărcinaţi să se abţină de la comentarii…

  • Te simţi aşa doar de la hormoni./ M-ai înnebunit cu stările tale ciudate./ De ce tot izbucneşti în plâns, nu ai nici un motiv să fii tristă!

A comenta în legătură cu stările de dispoziţie scimbătoare şi a face geniala remarcă că e din vina hormonilor ar trebui interzis prin lege. Cu ce o ajută pe femeia însărcinată să îi spui că nu are motive să se simtă aşa cum se simte sau să îi atragi atenţia că e de la hormoni?

  • Iar ai pofte ciudate? Nu înţeleg de ce nu poţi mânca ce avem în frigider, este foarte bună mâncarea.

Dacă soţia ta îţi poartă copilul şi te roagă să fugi la magazin să îi cumperi îngheţată (sau ce alte pofte ar avea), gestul frumos ar fi să faci acest lucru fără a te plânge prea mult… Poftele sunt pofte şi toată lumea ştie (cel puţin, toate femeile ştiu) cât de frustrant e să nu ai mâncarea după care tânjeşti.

  • Nu mă pot obişnui cu burta ta, mă cam sperie./ Sigur nu-s mai mulţi acolo înăuntru?
Citește și:  Cum iți dai seama care este motivul pentru care bebelușul tău plânge în primele zile după naștere

Nu şi încă un nu – remarcile despre burtica femeii însărcinate sunt un subiect cam sensibil, mai ales dacă se referă la mărimea sa. Cât despre faptul că o sarcina o schimbă, ceea ce îl poate speria puţin pe soţul ei – ea are nevoie să se simtă apreciată şi admirată, nu analizată.

  • Nici nu mai ai timp pentru mine, nu am avut o seară romantică de când ai rămas însărcinată.

Uneori, femeia însărcinată îşi pierde orice elan şi înclinaţie spre romantism şi spre exprimarea fizică a iubirii. Soţul ei nu poate decât să o sprijine şi să încerce să fie atent cu ea, oferindu-i mângâieri, nu plângându-se de lipsa intimităţii fizice.

  • Sunt atât de nerăbdător să fiu tată, cred că ar trebui să mai facem cât de repede putem încă unul.

Când ea de abia aşteaptă să ajungă la termen, nu este chiar momentul să îi spui că vrei să poarte curând încă un copil, să treacă curând prin toate schimbările pe care le aduce sarcina. Răbdare – să îl nască pe acesta!

  • Oare cât va dura travaliul? Să-mi iau la spital o carte, un joc, ceva, să nu mă plictisesc.

Genial – ea urmează curând să treacă prin durerile facerii, iar soţul ei este îngrijorat că se va plictisi cât timp aşteaptă. Este într-adevăr dificil să stai şi să aştepţi până ce soţia ta scoate din ea un copil!

  • Nu cred că o să doară, probabil e cam cum m-am simţit eu când mi-am rupt mâna.

Fără comparaţii între durerile facerii şi alte dureri! Da, bărbaţilor le este greu să-şi imagineze ce înseamnă această durere. Şi bărbaţii vor să creadă că ei au trecut prin dureri similare cu femeia care naşte; dar nu este cazul să faci asemenea comparaţii.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.