Acasă Părinți și copii 8 Activități distractive pentru copii iarna

8 Activități distractive pentru copii iarna

0
720

Copiii așteaptă cu nerăbdare să ningă în fiecare an. Sunt multe lucruri distractive pe care le pot face copiii din zăpadă, iarna. Pentru ei zăpada înseamnă distracție cu cei din familie sau cu prietenii, bucuria de a face un om de zăpadă, bătaia cu bulgări de zăpadă, plimbatul cu săniuța, etc.

 1. Mersul pe jos prin nămeți este destul de plictisitor pentru copii, dar dacă este la munte, într-un cadru de poveste, lucrurile se schimbă total. Părinții își pot face cu adevărat copiii fericiți dacă îi duc în vacanță la munte, mai ales în vacanța de iarnă. Aici au posibilitatea de a se da cu săniuța pe pârtie, cu schiuri sau cu snowboarduri. La noi în țară sunt pârtii excelente de schi, sunt zone montane cu peisaje de vis, perfecte pentru distracție, pensiuni și hoteluri cu posibilități bune de masă și cazare pentru familiile ce au copii.

Iarna, când este foarte multă zăpadă, poți face multe jocuri distactive. Acum este momentul perfect să te distrezi la zăpadă cu prietenii.

 1. Construiește cel mai simpatic om de zăpadă! Copiii adoră să facă oameni de zăpadă. Dacă a nins suficient și zăpada este potrivită pentru acest lucru (temperatura ar trebui să fie de plus sau minus un grad Celsius) nu rata ocazia de a te distra afară, la zăpadă. Folosește accesorii interesante (cărbuni în loc de nasturi și ochi, crenguțe de copac sau mătură pentru brațe, morcov în loc de nas, un ceaun sau o tigaie în loc de căciulă, căști de urechi pentru amuzament, ciuboțele, fulare, mănuși și chiar ochelari de soare), acestea sunt foarte importante pentru oamenii de zăpadă, pentru a-i face cât mai frumoși, mai expresivi. Poți face un om de zăpadă ca în filmul de desene animate Frozen, care să semene cu simpaticul Olaf, despre care se știe că iubea îmbrățișările și visa să vadă măcar o dată vara.

La ruși de exemplu se face un om de zăpadă care seamănă cu acea femeie care stătea pe bancă în parc cu un castron cu semințe, care avea suflet bun, își dorea să hrănească viețuitoarele pădurii – păsările și veverițele în timpul iernii, când acestea găseau mai greu de mâncare.

Citește și:  Află care sunt cele mai frecvente greșeli ale părinților în situații sociale

Poți face oameni de zăpadă mici, cum sunt cei realizați în Japonia, care seamănă cu niște păpuși și sunt numiți Yukidaruma. Astfel de oameni de zăpadă sunt o încântare să-i admiri la Festivalul zăpezii, din luna februarie a fiecărui an, din orașul Sapporo, insula Hokkaido. Oamenii de zăpadă japonezi sunt oarecum altfel, arată uimitor, neobișnuit. Sunt realizați din două sau trei mingi de zăpadă și pot impresiona pe oricine prin aspectul lor amuzant.

 1. Construiește animăluțe din zăpadă: ursuleți, omizi, iepurași, etc. Cu puțină imaginație poți sculpta foarte multe forme deosebite și figuri din zăpadă amuzante care să sporească distracția. Iarna nu trebuie să faci doar omul de zăpadă clasic.

  Zâmbet
 2. Plimbările cu săniuța sau distracția pe derdeluș sunt grozave iarna. Acestea amintesc părinților de copilăria lor, de vacanțele la bunici, de iernile cu multă zăpadă.

  Săniuș
 3. Bătaia cu bulgări de zăpadă sau tragerea la țină cu bulgări de zăpadă pot fi amuzante. Copiii se pot distra foarte mult dacă aleg o țină – leagă un balon cu sfoară – apoi încearcă să-l nimerească cu bulgări de zăpadă.
 4. Fă un înger pe zăpadă! Iarna este sezonul când îngerii sunt făcuți din zăpadă. Important este ca zăpada să fie mare, proaspătă, pentru ca pe ea să-ți poți lăsa amprenta corpului cât mai ușor. Stai pe zăpadă și poți contura aripile îngerului cu mâinile și picioarele, deplasându-le înainte și înapoi.
 5. Orice familie cu copii poate experimenta magia zăpezii. Sunt multe metode de a te da pe derdeluș și de a te bucura de zăpadă alături de copii. Dacă petreceți multe ore afară la zăpadă nu uitați de câteva sandwich-uri și de un termos cu ceai cald pentru voi și copii.
 6. Construiește un iglu tradițional, sau o ,,casăˮ din zăpadă cum fac eschimoșii! Poți face acest lucru la munte sau la țară, într-o zonă unde este foarte multă zăpadă. Clădirea unui iglu poate fi foarte interesantă, o realizezi din mai multe cuburi de zăpadă. Le modelezi la fel cum se procedează și la oamenii de zăpadă. O astfel de construcție îți va aminti ție ca adult de cazematele pe care le făceai din zăpadă, în copilăria ta, pentru bătaia cu bulgări care urma după aceea.

  Iglu din zapada

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.