Acasă Dragoste și relații 24 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre întâlnirile romantice şi...

24 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre întâlnirile romantice şi relaţiile bărbat-femeie

0
1330
Întâlnire romantică
Întâlnire romantică

Când vine vorba despre întâlniri romantice şi relaţiile dintre bărbaţi şi femei, toţi suntem mai mult sau mai puţin cunoscători. La urma urmei, experienţa este cel mai bun învăţător! Însă experienţa personală – aşadar, subiectivă – are dezavantajul de a lăsa unele fapte în umbră: ceea ce înţelegem noi nu este întocmai un fapt „ştiinţific”, obiectiv…

Iată 24 lucruri pe care probabil nu le ştiai despre întâlnirile romantice şi relaţiile bărbat-femeie:

♥ Un studiu a arătat că este mult mai probabil să îţi găseşti un partener de cuplu prin intermediul prietenilor, al familiei şi al cunoştinţelor, decât în locuri publice (aşadar, „agăţatul” nu este chiar atât de eficient!).

♥ Ştiai că pentru majoritatea oamenilor, bărbaţi şi femei, sunt de ajuns câteva secunde pentru a îşi forma o impresie (favorabilă ori nu) asupra persoanei cu care a ieşit la întâlnire?

♥ Femeile îşi formează o primă impresie despre un bărbat chiar înainte ca acesta să vorbească: postura sa şi limbajul nonverbal sunt cele mai importante aspecte.

♥ Durează până la 8-10 întâlniri romantice până ce partenerii decid să formeze cu adevărat un cuplu (chiar dacă au devenit dinainte „intimi”). De asemenea, un bărbat se poate îndrăgosti de la primele întâlniri, în timp ce unei femei îi ia măcar 10-12 întâlniri să se decidă.

♥ Cele mai importante aspecte legate de atractivitatea la o întâlnire romantică şi care pot duce la succes sau eşec? Pe locul unu: o respiraţie proaspătă; locul doi: ţinuta vestimentară; locul trei: parfumul; locul patru: tenul şi părul. Cele mai respingătoare lucruri: respiraţia rău mirositoare şi dinţii stricaţi…

♥ Multe relaţii se destramă în decurs de cinci luni.

♥ Cele mai bune locuri pentru a întâlni oameni şi a flirta: cafenele, malluri, universităţi.

♥ Femeilor le place ca bărbaţii să se îmbrace în albastru.

♥ Construieşti o conexiune cu partenerul de întâlnire dacă menţii contactul vizual, îi spui relativ des pe nume şi dacă menţionezi de lucruri pe care ţi le-a spus deja înainte (arăţi că ai acordat atenţie).

♥ Cheia pentru o întâlnire romantică de succes: atitudinea pozitivă şi veselia. Zâmbetele atrag întotdeauna, în timp ce negativitatea respinge.

♥ O altă cheie a unei întâlniri reuşite: oglindirea limbajului nonverbal al partenerului (expresii faciale, gesturi); aceasta arată că eşti pe aceeaşi lungime de undă (însă nu ajunge până acolo încât să imiţi tot ceea ce face!).

Citește și:  Are dragostea nevoie de o sărbătoare? De ce să fim romantici de Sfântul Valentin?

♥ Când vine vorba de „online dating”, femeile se tem să nu dea peste un psihopat, în timp ce bărbaţilor le este teamă să nu dea peste….femei grase!

♥ Femeile frumoase se bucură de cele mai multe priviri…însă nu vor fi invitate în oraş de mulţi bărbaţi, deoarece intimidează.

♥ Când să suni după prima întâlnire romantică? În general, se spune că în 3-4 zile, dar femeile cărora le-a plăcut de partener ar prefera un semn chiar din ziua a doua!

♥ Când femeia insistă să plătească fără a accepta nimic de la bărbat, este un semn că nu a fost prea impresionată de întâlnire.

♥ O întâlnire romantică în locuri ieşite din comun, chiar palpitante (de genul parcurilor de distracţii sau excursiilor în pădure) face adesea partenerii să se îndrăgostească (emoţiile intense, entuziasmul, chiar teama creează excitabilitate şi face persoana de lângă tine mai atractivă).

♥ Sărutul vine în general la întâlnirea numărul 2. Cât despre săritul în pat, femeile declară că 3 luni ar fi timpul potrivit de aşteptare, iar bărbaţii consideră că a 3-a întâlnire este ok. Adevărul: după 5-6 întâlniri reuşite, majoritatea persoanelor ajung în pat.

♥ Ce nu e bine să faci la o întâlnire romantică: să fii negativist, să vorbeşti doar despre tine, să vorbeşti deja despre o viitoare relaţie şi să vorbeşti despre foştii tăi.

♥ Când două persoane se îndrăgostesc, una din ele se va implica emoţional mai mult, una va iubi mereu mai mult.

♥ Aventurile (a se citi infidelitatea) sunt mereu mai incitante, datorită noutăţii şi a riscului.

♥ Cu cât perioada de curtare, de întâlniri durează mai mult, cu atât relaţia de cuplu are şanse să dureze mai mult.

♥ Apropierea fizică creşte şansele de a te îndrăgosti de cineva; de aceea persoanele cu care ai contact des, pe care le vezi regulat, pot ajunge parteneri de relaţie.

♥ Multe relaţii se sfârşesc în anotimpul rece, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.

♥ Multe femei ar evita o relaţie cu un bărbat, dacă prietenele lor nu îl plac; de asemenea, femeile spun că preferă, după o primă întâlnire, să li se spună direct că nu sunt dorite, decât să fie ignorate şi să primească „tratamentul tăcerii”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.