Animale de companieCum înveți rapid și ușor câinele să nu-și mai facă nevoile în...

Cum înveți rapid și ușor câinele să nu-și mai facă nevoile în casă?

Desi este greu de crezut, orice caine prefera sa-si faca nevoile in alt loc decat acolo unde mananca si isi are culcusul. Problema unui caine de companie este ca nu stie ca trebuie sa iasa afara si cand este mic pana la patru luni, nu reuseste sa se abtina la fel precum copiii mici.

Iata cum inveti cainele sa nu-si mai faca nevoile in casa:

In primul rand, trebuie sa vorbesti bland cainelui, sa te faci inteles si apoi sa il faci sa te asculte. Trebuie sa-l strigi pe nume, ca sa stie sigur ca te referi la el. Ii poti atrage atentia inainte de a-i vorbi, astfel el va sti ca este vorba de el. Nu intotdeauna va intelege si de aceea trebuie sa incerci sa-i arati si sa-i explici despre ce este vorba.

Il iei de ceafa, chiar daca el se inhiba si se opune, il ridici si il duci la locul unde vrei sa-si faca nevoile data viitoare. Acolo il lasi ceva timp ca sa termine ce incepuse, apoi il duci de unde l-ai luat, ii indrepti capul cu nasul spre locul unde a facut si ii adresezi hotarat: ,,Ce ai facut acolo? Nu e voie!” Nu trebuie sa te adresezi cu furie, sau sa tipi la el, el va intelege ca te-a suparat si nu va mai dori asta pe viitor. Cu o atitudine ferma, el va invata ca trebuie sa se ceara afara si in scurt timp acela va deveni singurul loc unde isi va face nevoile intotdeauna.

Un lucru foarte important este sa cureti bine locul vechi, ca sa dispara mirosul, folosind un detergent puternic si apoi un parfum, astfel sa nu ramana nici o urma de miros ce ii va putea declansa actul-reflex. De asemenea, trebuie sa il faci sa respecte intotdeauna aceasta regula, sa nu il ierti niciodata. Chiar daca tu consideri ca nu este vina lui, cearta-l doar putin cat sa invete regula.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.