Animale de companieSpecii de păsări: Canarul roșu melanin, apreciat pentru culoarea exotică a penajului

Specii de păsări: Canarul roșu melanin, apreciat pentru culoarea exotică a penajului

Canarul rosu melanin este pretuit de crescatorii de pasari in special pentru culoarea penajului si mai putin pentru conformatia corpului si cantec. Un exemplar bine dezvoltat va ajunge la aproximativ 14 cm lungime. Pozitia lui este usor inclinata, astfel incat linia corpului face un unghi de 45 de grade cu stinghia pe care sta cu picioarele. Canarul rosu melanin are culoarea de fond rosu, dar se pot observa pigmentii culorilor maro si neagra. Aspectul mat al rosului este foarte frumos.

Alaturi de componenta genetica, culoarea la acesti canari poate fi intensificata si printr-o alimentatie specifica. Compusul natural care produce culoarea rosie este beta-carotenul, care este prezent in legume (morcovi, sfecla), diferite seminte, boia de ardei dulce rosu. Crescatorii de pasari insa nu sunt pe deplin multumiti, deoarece aceste alimente nu dezvolta o coloratie maxima.

De aceea ei folosesc o serie de agenti sintetici pentru a maximiza culoarea. Unul dintre acestia este Cantaxantina, care poate fi administrata in alimentele moi sau in apa de baut. De asemenea, dieta lor trebuie sa contina fructe de padure, rosii, dovlecei, cartofi dulci, cirese – toate contin carotenoizi care sporesc culoarea.

Acesti canari sunt rezistenti si usor de intretinut. Pentru ca au nevoie de spatiu, colivia trebuie sa fie mare, dreptunghiulara si cu bare verticale. In interior este bine sa fie prevazuta cu stinghii si diferite jucarii, accesorii si o oglinda pentru ca pasarea sa-si poata ocupa timpul. Nu trebuie sa lipseasca un vas cu apa, deoarece acestui canar ii place sa faca baie.

Colivia trebuie plasata intr-o camera luminata, incalzita, curata si la inaltime, astfel incat canarul sa poata privi in jos. Daca au conditii prielnice, aceste pasari sunt destul de prolifice. Femela depune 3-6 oua,  cate unul pe zi si uneori va cloci si de doua ori pe an.

Primavara, masculii sunt destul de agresivi intre ei, isi disputa teritoriul daca se afla in aceeasi colivie. Ei trebuie separati, pentru a preveni eventualele lupte intre ei.

Canarul rosu melanin este o pasare vioaie, activa, plina de viata, o companie placuta pentru cei care vor sa o pastreze.

Face parte din ordinul Passeriformes, familia Fringillidae.

Video – Canarul rosu melanin:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.