Nunți și mireseCum sa alegi cel mai bun smoching pentru mire - aspecte esențiale...

Cum sa alegi cel mai bun smoching pentru mire – aspecte esențiale care contează cu adevărat

Clasic, elegant si functional, smochingul este cea mai buna alegere atunci cand vrei sa iesi in evidenta la propria nunta. Daca vrei sa alegi cel mai bun smoching pentru tine, va trebui sa investesti intr-unul. Inchirierea unui smoching pentru mire nu este intotdeauna o idee buna, intrucat acesta rareori i se potriveste mirelui si de multe ori este incomod. Cu siguranta mirele nu se va simti bine imbracat cu ceva care nu este croit perfect pe masura sa si nu se va bucura pe deplin de ziua nuntii sale. Fa-ti timp sa gasesti cel mai bun smoching in functie de fizicul tau, stilul tau vestimentar si tipul de nunta pe care l-ai planificat.

Evalueaza tipul de corp pe care il ai, iar apoi alege un smoching care ti se va potrivi si te va flata. Daca mirele este masiv si are ceva masa musculara, cel mai bine i se potriveste un smoching de culoare inchisa, cu guler. Liniile sale gratioase ii vor conferi acestuia o silueta eleganta. Mirele care are o talie mai groasa trebuie sa poarte o vesta cu o rascroiala adanca. Daca mirele este inalt si suplu, exista numeroase optiuni din care acesta poate alege in functie de stilul sau propriu.

O idee buna ar fi ca jacheta smochingului sa fie lunga, iar vesta sa aiba o culoare contrastanta. In cazul in care mirele este mic de inaltime si bine cladit, acesta poate crea iluzia de umeri largi si talie ingusta daca va purta un smoching cu guler si bureti la umeri. Daca acesta este mic de inaltime si suplu, atunci pentru el este indicat un smoching compus dintr-o jacheta cu doi sau trei nasturi si pantaloni plisati. Acorda suficient timp pentru ca smochingul sa fie bine croit inainte de ziua nuntii.

Atunci cand se alege un smoching pentru mire, este bine sa se tina seama si de preferintele de stil ale acestuia. De exemplu, mirele se va simti mai bine daca va purta un smoching modern sau unul traditional? Desi smochingul elegant facut celebru de Fred Astaire continua sa fie o alegere populara, designerii de pretutindeni au modernizat conceptul si au creat noi modele la fel de tentante. Probabil vei cheltui ceva mai mult pe un smoching modern decat pe unul clasic, insa daca asta se potriveste stilului tau atunci trebuie sa faci abstractie de pret.

smoching pentru mire

Un alt aspect important de care mirele trebuie sa tina seama atunci cand isi alege smochingul, este tipul de nunta. Daca nunta este una semi-formala, iar vremea este calduroasa, ar fi bine ca mirele sa renunte la smoching si sa poarte un blazer bleumarin cu pantaloni albi sau kaki. Pentru o nunta care are loc seara si este semi-formala, un smoching clasic de culoare neagra purtat cu o camasa alba este ideal.

Daca nunta este formala si are loc in timpul zilei, poti purta un smoching alb. Pentru o nunta extrem de formala ce are loc seara, mirele ar trebui sa opteze pentru un smoching de culoare neagra (jacheta, pantaloni, vesta), camasa alba si papion alb. In timp ce smochingurile albe si gri pot fi purtate numai la o nunta, un smoching negru poate fi purtat la orice eveniment formal. Evita sa porti o jacheta care are cozi, intrucat aceasta se potriveste mai degraba unui dirijor.

O vesta argintie sau neagra, cu sau fara model, si o batista asortata, te pot scoate din anonimat. O cravata lunga te poate diferentia de cavalerul de onoare, in timp ce un papion se potriveste de minune cu un smoching clasic. Daca nu esti sigur ca te vei descurca in alegerea smochingului poti cere ajutor de la cineva care se pricepe, asta pentru a fi sigur ca vei arata la fel de bine ca  mireasa ta.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.