Animale de companie13 dintre cele mai mici animale de companie

13 dintre cele mai mici animale de companie

Caldura caminului dumneavoastra este amplificata intodeauna de prezenta unui animal de companie, insa pentru cei care nu au prea mult spatiu de oferit, alegerea unui animalut care va va inveseli viata este ideala, de aceea in randurile urmatoare sunt prezentate cele mai mici animale de companie din lume.

Porcusorul de Guineea

Porcusorul de Guineea este unul dintre cele mai mici animale de companie din lume, fiind un prieten ideal pentru copii. Acestia nu sunt pretentiosi, avand nevoie de un terariu cu rumegus si de o alimentatie sanatoasa. Porcusorul de Guineea poate fi lasat sa “zburde” in casa, dar fiti atenti la locurile strimte, deoarece exista posibilitatea sa ramana intepenit. Este foarte sociabil si se adapteaza repede.

Hamster

Un alt animal de companie de dimensiuni foarte mici este hamsterul, mult mai mic decat un porcusor de Guineea. Hamsterii sunt niste rozatoare simpatice care va vor amuza de fiecare data. Sunt sociabili si prietenosi cu cei mici. Trebuie sa fie tinuti intr-o cusca mare, incapatoare, si este bine sa le puneti la dispozitie multe jucarii, special create pentru ei. Va vor amuza si binedispune de fiecare data cand ii veti privi alergand pe o rotita sau incercand sa isi umple gura cu cat mai multa mancare.

Veverita

Veverita este un animalut deosebit. Chiar daca nu sunt considerate animale de companie decat de foarte putin timp, veveritele sunt perfecte pentru copii mai mari de 8 ani. Sunt foarte energice si dependente de atentia stapanului. Sunt extrem de jucause.

Broscuta testoasa

Broscuta testoasa este un mic animal de companie care necesita o atentie deosebita, in ciuda dimensiunilor. Broscutele sunt pretentioase in ceea ce priveste hrana si adapostul. Adora sa li se acorde atentie.

Porcusor pitic

Un animal de companie care a devenit din ce in ce mai cautat, si are dimensiuni mici, este porcusorul pitic. Acesti porcusori in miniatura sunt foarte inteligenti si isteti, iar comportamentul lor seamana cu cel al unui caine. Sunt prietenosi si sociabili. Sunt energici si au nevoie de multa miscare, mai ales ca sunt dispusi la obezitate. Sunt foarte curati si nu isi vor face nevoile acolo unde locuiesc si, mai mult decat atat, sunt foarte rezistenti. Alimentele preferate sunt cerealele, insa mananca si fructe sau legume.

Chihuahua

In categoria animale mici de companie intra si cainii de talie mica. Cele mai mici rase de caini sunt Chihuahua, Bichon, Pinscher, Shitzu, Toy Terreir. Daca doriti un catelus dar nu aveti suficient spatiu pentru a creste un caine de talie medie sau mare, aceste exemplare sunt ideale. Sunt prieteni deosebiti care necesita o atentie sporita din partea dumneavoastra.

Soparla

Soparla este un animal de companie potrivit mai ales pentru copii cu varsta de peste 10 ani. Soparlele nu sunt pretentioase, iar daca sunt crescute in conditii favorabile, speranta de viata poate fi si de 20 de ani. Sunt timide, insa daca le oferiti atentia necesara ele vor deveni mult mai sociabile.

Tarantula

Un nou animal mic de companie care a starnit interesul adultilor este tarantula. Cresterea de tarantule reprezinta un domeniu foarte interesant si nu este deloc usor, deoarece nevoile acestora sunt speciale. Sunt foarte active si uneori chiar agresive.

Iepuras

Popularitatea iepurasilor a crescut. Acestia sunt foarte prietenosi, dar si foarte inteligenti. Pot veni atunci cand sunt strigati si pot fi invatati sa isi faca nevoile in litiera. Le place sa li se acorde atentie insa nu sunt obisnuiti cu stresul, de aceea nu sunt potriviti copiilor cu varsta sub 10 ani.

Pasari de colivie

Pasarile de colivie sunt si ele excelente companioane de dimensiuni mici. Papagalii sunt foarte colorati, energici si foarte jucausi. Sunt afectuosi fata de proprietarii lor, mai ales atunci cand li se acorda atentie. Majoritatea sunt capabili sa imite voci sau alte sunete, de aceea compania unor astfel de pasari este un adevarat deliciu.

Dihor

Dihorul este unul dintre animalele mici de compaanie. Este un ghemotoc de blana foarte curios, caruia ii place sa exploreze toate colturile casei. Are o personalitate foarte puternica.

Chinchilla

Chinchilla este unul dintre cele mai frumoase animale mici de companie din lume. Blanita lor este atat de catifelata incat tot ceea ce veti dori va fi sa le tineti in brate, iar diversitatea de culori este deosebita. Desi sunt foarte firave si sensibile, aceste mici animale au o durata de viata de pana la 20 de ani.

Arici pigmeu

Aricii pigmei sunt niste animale foarte simaptice. Nu sunt pretentiosi si sunt deosebit de prietenosi cu oamenii. Greutatea lor ajunge la maximum 300 de g la maturitate, si sunt diferiti fata de rudele lor din salbaticie.

Pentru oricare dintre aceste mici animale de companie ati opta, beneficiile vor fi aceleasi. Veti castiga un companion adevarat iar viata dumneavoastra va parea mult mai vesela. A avea un animal mic de companie va va oferi un plus de energie si relaxare, si multa buna dispozitie.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.