Rețete culinareCrocant, aromat, irezistibil: descoperă cele mai bune rețete de crispy pui

Crocant, aromat, irezistibil: descoperă cele mai bune rețete de crispy pui

Aperitivele pe bază de pui sunt ideale pentru mesele relaxate în familie sau pentru momentele în care vrei o gustare rapidă, dar savuroasă. Printre cele mai populare se numără preparatele tip crispy, precum fâșiile crocante de pui, care pot fi pregătite cu ușurință în friteuza cu aer cald, fără a fi nevoie de prăjire în ulei.

Fâșiile de pui pane sunt o variantă rapidă și delicioasă. Ușor de servit și potrivite pentru orice ocazie, aceste gustări merg de minune cu o gamă largă de sosuri, de la cel barbecue până la variante mai îndrăznețe, precum sosul picant de usturoi, sau de ardei iute. Sunt crocante la exterior, fragede la interior și satisfac pofta de ceva bun, fără prea mult efort.

Iată câteva rețete delicioase de crispy pui – variante de aperitive picante care vor diversifica perfect orice masă:

Rețetă crispy de pui cu parmezan

Se folosesc următoarele ingrediente: 50 g parmezan, 500 g file de pui, 50 g de făină, 100 g de pesmet, un cățel de usturoi, un ou, o lingură de sos de soia, o linguriță de muștar, sare, piper.

Se procedează astfel:

  • Se taie carnea de pui în fâșii și se lasă la marinat timp de o jumătate de oră într-un amestec din sos de soia, muștar, sare, piper, usturoi zdrobit
  • Se amestecă parmezanul cu pesmetul
  • Se trece carnea de pui prin făină, ou bătut și pesmet cu parmezan
  • Se așează șuvițele de pui pe o tavă unsă cu ulei și se dau la cuptor timp de 20 de minute, la temperatura de 200 de grade Celsius.

Crispy pui cu muștar

Acest preparat este simplu de realizat și are un gust delicios, picant.

Se folosesc următoarele ingrediente: 400 g file de pui, sare, piper, 100 g muștar și 100 g pesmet.

Se prepară astfel:

  • Se taie carnea de pui în fâșii subțiri și se condimentează cu sare și piper
  • Se adaugă și muștarul, se amestecă din nou și se lasă la marinat timp de o oră
  • Se dau fâșiile de pui prin pesmet și apoi se prăjesc într-o tigaie, pe ambele părți.

Pui crocant cu nuci

Pentru această rețetă se pot folosi 100 g nuci prăjite, un piept de pui, 50 g pesmet, un ou, condimente diferite.

Se procedează astfel:

  • Se taie pieptul de pui în fâșii, se condimentează cu sare și piper, se lasă la macerat 10 minute
  • Se bate oul și se înmoaie fâșiile de pui
  • Se taie nucile în bucăți mici și se amestecă cu pesmet
  • Se dă carnea de pui prin pesmet, se așează fâșiile pe hârtie de copt și apoi se coc la cuptor timp de 20 de minute, la 200 de grade Celsius.

Piept de pui crispy la cuptor

Se folosesc următoarele ingrediente: 350 g file de pui, o jumătate de linguriță de curry, puțină boia de ardei dulce, sare, piper, busuioc, 100 g făină albă, un ou, 100 g pesmet.

Se procedează astfel:

  • Se amestecă făina cu toate condimentele
  • Se taie puiul în fâșii, se dă prin făină, apoi prin ou bătut și prin pesmet
  • Se așează fâșiile de pui pe o hârtie de copt și se pun în cuptor o perioadă de timp de 20 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius.

Pui crispy cu fulgi din chipsuri de cartofi

Se folosesc următoarele ingrediente: 500 g piept de pui, 2 ouă, 50 g făină, 120 g chipsuri de cartofi prăjiți, sare, piper.

Se prepară astfel:

  • Se taie pieptul de pui în fâșii, se condimentează cu sare și piper, apoi se dau prin făină
  • Se trece fiecare fâșie prin ou bătut, apoi se tăvălesc prin chipsurile de cartofi zdrobite
  • Se așează fâșiile de pui pe o hârtie de copt și sau la cuptor timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius.

Pui crispy cu fulgi din ovăz

În această rețetă, ingredientele sunt următoarele: 500-600 g file de pui, o cană de fulgi de ovăz, 2 ouă, sare, piper, 2 lingurițe de sos de soia.

Se prepară astfel:

  • Se taie pieptul de pui în fâșii, se condimentează cu sare și piper
  • Se lasă să stea timp de 10 minute
  • Se amestecă cele 2 ouă bătute cu sosul de soia
  • Se trece carnea prin ou, apoi prin fulgii de ovăz
  • Apoi se așează fâșiile de pui pe o hârtie de copt unsă și se dau la cuptor timp de 20 de minute, la temperatura de 200 de grade Celsius.

În loc de cuptor se poate folosi și o friteuză cu aer cald, pentru a obține același rezultat.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.