Animale de companieDirofilarioza felină, o boală foarte periculoasă la pisici - află care sunt...

Dirofilarioza felină, o boală foarte periculoasă la pisici – află care sunt principalele simptome

Dirofilarioza felina este o boala care apare la pisici si este cauzata de viermii Dirofilaria immitis (viermi cardiaci). Infectia poate fi luata de la tantari sau cainii care sufera deja de dirafilarioza. La femele, acest tip de vierme poata atinge lungimea de 25-35 cm si grosimea de 1,5 mm. La masculi viermele este de doua ori mai mic.

Boala afecteaza inima dar si alte organe, viermii Dirofilaria se instaleaza in inima, in artera pulmonara, in artera aorta, in abdomen, ochi, maduva spinarii, in tesutul subcutanat dar si creier. Viermii care ajung in inima afecteaza fluxul sanguin si astfel sangele este impiedicat sa circule liber prin organele vitale si mai ales prin plamani.

Boala Dirofilarioza felina este foarte periculoasa, majoritatea animalelor infectate cu astfel de viermi au suferit stop cardiovascular, au avut rinichii mariti, la fel si ficatul si splina, au suferit de insuficienta renala, au dezvoltat hepatita, au avut dureri musculare, au suferit pareze, au facut pancreatita, pleurezie, conjunctivita, pneumonie, pielonefrita, le-a fost afectat sistemul nervos central, au ajuns la convulsii si deces.

Boala dirofilarioza apare si la caini, insa comparativ cu acestia pisicile sunt mult mai sensibile, ajung la mari complicatii. De cele mai multe ori le sunt afectate organele vitale si mor.

Principalele simptome ale bolii Dirofilarioza felina sunt:

  • Pisica slabeste foarte tare.
  • Are membrele posterioare umflate,
  • Este mereu obosita si slabita.
  • Respiratia ei devine suieratoare, se realizeaza cu dificultate, are o tuse seaca, fapt ce arata ca ii sunt afectati plamanii.
  • Ritmul cardiac este neregulat.
  • Mucoasele sunt palide, are febra.
  • Pe piele apar pete rosii, leziuni purulente, vezicule, are stari de mancarime, se scarpina cu labutele si ghearele, ii cade intens parul.

In cazul in care boala este intr-o faza avansata si infectia cu viermi este mare, medicul va recomanda indepartarea viermilor prin metoda chirurgicala. In cazul acestei boli nu exista medicamente care sa ajute la vindecarea ei. Un tratament eficient este cel care consta in administrarea unui ser asemanator celui din vaccin, sub forma unei pastile pe care pisica o va lua in fiecare luna atat pentru tratarea bolii in faza incipienta cat si prevenirea infectiei.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.