Casă și grădinăProiecte cu crenguțe de copac pentru locuință - vezi ce obiecte decorative...

Proiecte cu crenguțe de copac pentru locuință – vezi ce obiecte decorative se pot crea

Daca doriti sa oferiti un strop de personalitate si originalitate locuintei dumneavoastra va trebui sa va puneti imaginatia la incercare si sa imbratisati cateva proiecte inedite si cu adevarat deosebite. Unele proiecte sunt mai dificile si necesita mai mult timp si mai multe resurse, insa altele sunt cu adevarat simple iar resursele necesare le are oricine la indemana. Iata cateva proiecte cu cregute de copac pe care le puteti pune chiar si dumneavoastra in aplicare pentru a va accesoriza locuinta intr-un mod inedit.

Pentru proiectele pe care le vom prezenta in randurile urmatoare veti avea nevoie, inainte de toate, de crengute de copac pe care sa le uscati. Daca doriti ca acestea sa se usuce repede si sa isi pastreze culoarea, le puteti lasa intr-un loc uscat, insa ferit de lumina directa a soarelui. Iar daca doriti sa se usuce mai rapid, le puteti aseza la soare.

Primul proiect presupune realizarea unor felinare foarte interesante pe care sa le folositi pentru a va personaliza locuinta. Acelasi suport poate fi utilizat si ca vaza pentru flori, in cazul in care veti folosi un recipient (borcan) de dimensiuni mari. Pe langa crengute veti mai avea nevoie de un borcan de dimensiunea dorita, de sfoara, dantela sau panglica colorata si adeziv. Taiati crengutele la dimensiunea potrivita si lipiti-le pe rand pe suprafata borcanului. Dupa ce s-au fixat, legati la jumatate cu sfoara sau cu panglica colorata. Asezati in interior o lumanare cu led daca doriti ca suportul sa se transforme intr-un felinar, sau un aranjament floral deosebit.

Alegeti cateva crengute mai groase si lasati-le la uscat. Legati-le cu sfoara precum o ghirlanda verticala. Ulterior, pe sfoara respectiva puteti prinde fotografii sau alte amintiri. Agatati decoratiunea astfel creata in orice incapere a locuintei si cu siguranta va atrage atentia.

Reciclarea cutiilor de conserve este un proiect foarte interesant si devine mult mai special atunci cand in acesta intra si crengutele de copac. Alegeti crengute de diferite dimensiuni pe care le taiati pe orizontala pentru a rezulta cateva rondele din lemn foarte ingenioase. Lipiti rondelele pe toata suprafata cutiei din aluminiu si lacuiti. Si de aceasta data puteti accesoriza totul cu o funda sau cu panglica/sfoara, iar creatia poate fi utilizata pe post de suport pentru creioane sau ca vaza pentru flori. Aceleasi rondele din crengute pot fi utilizate si pentru a reconditiona o veche rama foto.

Crengutele uscate pot fi insufletite prin adaugarea unor flori din hartie creponata. Crengutele pot fi lacuite sau vopsite, dupa bunul plac.

Din crengute puteti crea si o rama foto inedita. Pentru acest proiect veti mai avea nevoie si de o bucata de carton, sfoara, lipici si fotografia preferata. Taiati crengutele la dimensiunea potrivita si prindeti cu sfoara capetele acestora. Taiati bucata de carton si lipiti fotografia, dupa care lipiti si rama creata din cele patru crengute. Prindeti cu o sfoara si agatati fotografia sau imaginea preferata oriunde doriti.

Crengutele pot fi utilizate si pentru a crea cosulete decorative. Este important ca aceste cosulete sa fie create primavara, din crengute crude pentru ca, daca se vor folosi crengute uscate, acestea se vor rupe.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.