Casă și grădinăCum trebuie amenajată o baie feng shui pentru armonie și relaxare?

Cum trebuie amenajată o baie feng shui pentru armonie și relaxare?

Pana nu de mult timp baia indeplinea inainte de toate aspectul functional, aspectul estetic nefiind tocmai atat de important. Insa, cu timpul, baia s-a transformat intr-un adevarat centru de relaxare, in locul in care fiecare perosoana se retrage pentru a se relaxa sub apa fierbinte a dusului sau in cada plina cu spuma aromata sau petale de trandafiri si pe marginea careia stau aprinse cateva lumanari parfumate.

Pentru a avea o locuinta de vis, in care armonia si echilibrul sa dainuie si sa influenteze viata de zi cu zi, specialistii recomanda aplicarea tehnicilor feng shui in fiecare camera. Si din moment ce baia este una dintre cele mai importante camere, in randurile care vor va vom prezenta cateva sfaturi si idei pentru a avea baia feng shui mult visata.

Conform unor teorii feng shui, baia este incaperea cu cele mai multe energii negative din intreaga locuinta avand in vedere ca, dupa cum am mentionat si anterior, in vremurile indepartate baia indeplinea doar aspectul functional. De aceea, foarte multi teoreticieni feng shui sunt de parere ca baia ar trebui ignorata.

Insa, acest lucru este imposibil deoarece, pentru cele mai multe persoane baia s-a transformat in oaza de relaxare, in propriul si cel mai intim centru SPA. Prin aplicarea catorva reguli simple, baia feng shui se va transforma intr-o camera a armoniei si echilibrului, ba chiar va puteti imbunatatii anumite aspecte ale vietii prin folosirea corecta a elementelor importante pentru feng shui.

Unul dintre cele mai importante elemente feng shui care se regaseste cu precadere in baie este apa. Baia si-a castigat o reputatie negativa tocmai din cauza acestui element care este risipit si in acelasi timp este risipita si energia pozitiva chi prin simplul fapt ca apa curge in jos si se scurge in reteaua de canalizare. De aceea, este foarte important sa acordati o mare importanta acestui aspect sau, mai bine spus, acestui element.

Asigurati-va ca toate robinetele functioneaza perfect si nu permit risipirea apei; de asemenea, instalatia de scurgere trebuie sa se afle si ea in perfecta stare de functionare. Tevile de scurgere vor fi frecvent desfundate si dezinfectate, insa nu este indicat ca acestea sa fie lasate descoperite ci sa se foloseasca in permanenta dopuri speciale (bineinteles atunci cand nu aveti nevoie de apa).

Pentru a aduce armonie si in baie, in intreaga locuinta si in viata dumneavoastra, incercati sa gasiti un echilibru intre cele cinci elemente importante din feng shui. Si pentru ca baii ii este atribuit un spatiu restrans, cele cinci elemente pot fi reprezentate printr-o simpla fotografie.

In ceea ce priveste paleta cromatica, pentru baie este indicat sa alegeti culori luminoase, relaxante pentru ochi si pentru minte. Cele mai potrivite culori pentru baia amenajata dupa tehnicile feng shui sunt verde si albastru, insa albul este o alta culoare potrivita din moment ce este simbolul puritatii fizice si sufletesti.

baie feng shui

Din punctul de vedere al orientarii, daca baia se afla in imediata apropiere a usii de la intrarea in locuinta sau daca se afla in apropiere de dormitor, tineti intotdeauna usa la baie inchisa.

Baia trebuie sa fie in permanenta curata si ordonata. Daca baia este murdara sau dezordonata, energiile pozitive nu isi vor face deloc simtita prezenta ci, din contra. Curatati baia zilnic si nu lasati dezordinea sa ii strice aspectul si armonia. Folositi cat mai multe cutii si spatii pentru depozitare.

Aerul curat trebuie sa fie mereu prezent in baie si cum umiditatea este principala caracteristica a unei bai, incercati sa tineti geamul deschis cat mai mult timp cu putinta. Daca baia nu este prevazuta cu geam, asigurati-va ca aceasta are un sistem performant de aerisire.

Lumina este si ea importanta din punctul de vedere al practicilor feng shui. Asigurati-va ca in timpul zilei baia este scaldata de razele calde ale soarelui, iar pentru noapte optati pentru o mica lampa de veghe.

Si pentru ca decoratiunile sunt specifice si baii, conform teoriilor feng shui aplicate acestei camere, din baie nu ar trebui sa lipseasca plantele decorative. Amplasati plante precum bambusul in apropierea cazii, a chiuvetei sau a vasului de toaleta. Plantele verzi vor ajuta la curatarea aerului din baie si vor atrage energiile pozitive. Pe langa plante, din baie nu trebuie sa lipseasca lumanarile parfumate care nu doar ca vor parfuma aerul din incapere, insa vor spori cantitatea de lumina.

Oglinzile reprezinta un element foarte important pentru baie asa ca din baie nu trebuie sa lipseasca o oglinda care sa echilibreze intregul spatiu si care, in acelasi timp, sa va permita sa va admirati. Oglinda trebuie sa fie mentinuta in permanenta curata.

Sfaturi pentru a avea o baie armonioasa si plina de energie pozitiva:

• Mentineti baia in permanenta curata si ordonata
• Aerisiti baia in fiecare zi si folositi arome si substante naturale pentru a parfuma aerul
• Folositi culori inspirate de natura
• Tineti lasat capacul vasului de toaleta
• Folositi elemente din lemn pentru a crea echilibru
• Amplasati plante verzi intr-un colt pentru purificarea aerului.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.