Casă și grădinăCum să îi faci pe musafiri să se simtă bine în camera...

Cum să îi faci pe musafiri să se simtă bine în camera de oaspeți și cum trebuie amenajată această încăpere?

Atunci cand rudele sau prietenii te viziteaza si intentioneaza sa petreaca mai mult zile in compania ta, te trec toti fiorii pentru ca doresti sa le oferi toate conditiile pentru ca acestia sa se simta ca acasa in locuinta ta. Nu este deloc dificil sa ii faci pe cei dragi sa se simta perfect la tine in casa, doar ca trebuie sa aplici cateva sfaturi mai ales in ceea ce priveste camera de oaspeti si, cel mai important aspect este ospitalitatea. Asa ca in randurile care vor urma iti vom prezenta cateva idei despre cum sa ii faci pe musafiri sa se simta bine in camera de oaspeti.

Importanta amenajarii unei camere de oaspeti

Daca prietenii si rudele te viziteaza des, este important ca acestia sa aiba propriul spatiu. Asa ca este indicat ca orice locuinta sa aiba o camera de dimensiuni mai mici destinata celor care va viziteaza. In acest fel ei se vor simti mai relaxati si se vor putea odihni in voie fara a fi deranjati si fara a deranja la randul lor.

Camera de oaspeti nu trebuie sa fie foarte mare insa trebuie sa fie primitoare. Asa ca amenajarea sa este un pas important. Nu exagerati cu obiectele de mobilier. Alegeti un pat comod, o noptiera si un mic dulap pentru hainele musafirilor.

Patul este elementul de baza si acesta trebuie sa fie accesorizat pe masura. Alegeti asternuturi comode in functie de sezon. Inainte de a pregati patul musafirilor este indicat ca asternuturile sa fie reimprospatate pentru ca daca au stat mult timp neutilizate, mirosul de inchis nu este deloc placut. Pe langa asternuturile curate, accesorizati patul cu pernute decorative care vor personaliza atmosfera.

In dulapul din camera de oaspeti, pe langa asternuturile de schimb, trebuie sa se afle si prosoape curate. Chiar daca majoritatea oamenilor obisnuiesc sa isi foloseasca prosoapele personale chiar si atunci cand merg in vizite si deplasari, este de bun simt sa le oferi si cateva prosoape curate, sapun, gel de dus si sampon celor care petrec cateva zile sub acoperisul caminului tau.

Inainte de sosirea oaspetilor, incearca sa reimprospatezi aerul din camera de oaspeti. Aeriseste bine si amplaseaza un mic aranjament floral. De asemenea, poti folosi si o lampa de aromaterapie, lumanari sau betisoare parfumate.

De pe noptiera din camera de oaspeti nu trebuie sa lipseasca tava pe care se afla o carafa cu apa si paharele aferente. Daca doresti sa iti rasfeti musafirii, ii poti intampina si cu niste fursecuri delicioase.

Cateva reviste de rasfoit isi pot gasi si ele locul pe noptiera. La fel si o carte simpla, accesibila pe care oaspetii sa o citeasca rapid inainte de somn pentru a se relaxa,

Trecand de aria camerei de oaspetii, pentru ca musafirii tai sa se simta foarte bine trebuie sa fii gazda ideala.
Daca cei care te viziteaza nu au mai facut asta de mult timp, organizeaza o petrecere de intampinare.

Nu ii stresa prea mult cu intrebarile chiar daca singurul tau scop este sa ii faci sa se simta bine, ei se vor simti stanjeniti si nu voi dori sa te deranjeze.

Arata-le casa si explica-le ce si unde pot gasi.

Creeaza un spatiu de relaxare si socializare pentru a petrece cat mai mult timp impreuna. Puneti la punct un set de jocuri de societate si filme pe care le puteti viziona impreuna.

In acest fel, cele cateva zile petrecute in compania oaspetilor vor fi perfecte atat pentru gazda, cat si pentru musafiri.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.