Casă și grădinăIdei creative pentru iluminarea grădinii, nu neglijați acest aspect

Idei creative pentru iluminarea grădinii, nu neglijați acest aspect

Lumina artificiala este importanta nu doar pentru locuinta, ci si pentru exterior, gradina si curtea avand nevoie de sursele de lumina potrivite. Iata cateva idei pentru iluminarea gradinii pe care le puteti pune si dumneavoastra in aplicare pentru a face ca gradina sau curtea dumneavoastra sa arate mai bine, sa fie mai atractive si mai pline de viata.

De ce este importanta lumina pentru curte si gradina?

Inainte de toate, lumina este importanta din punctul de vedere al sigurantei pentru spatiul care va inconjoara locuinta. Pe timp de noapte pericolele sunt numeroase, fie ca este vorba despre indivizi nu tocmai binevoitori sau de animale care va pot ataca pe dumneavoastra sau pe cei dragi daca petreceti timp in curte sau gradina, sau va pot distruge culturile.

De asemenea, lumina este importanta si din punct de vedere estetic. Acest factor poate face ca un loc sa arate mult mai bine pe timp de noapte, sa evidentieze anumite trasaturi ale gradinii si sa armonizeze spatiul exterior cu arhitectura casei.

Iluminarea curtilor si a gradinilor se poate realiza in foarte multe moduri:

Stalpii de iluminat se numara printre cele mai des intalnite metode. Stalpii se gasesc in toate formele, dimensiunile si modelele, acestia fiind potriviti pentru orice tip de arhitectura si design. Costul lor nu este ridicat si sunt usor de montat.

Felinarele reprezinta o alta modalitate la fel de raspandita. Felinare se regasesc, de asemenea, in numeroase modele si imprima un aer mai familiar spatiului.

Felinare DIY pentru gradina Foto: www.curbly.com
Felinare DIY pentru gradina Foto: www.curbly.com

Felinarele solare pentru gradina au devenit din ce in ce mai populare. Sunt eco-friendly si foarte economice din moment ce folosesc energia primita de la soare pe timp de zi pentru a lumina pe timp de noapte.

Fantanile artezienele, desi au un pret mai ridicat, pot reprezenta o sursa de lumina. Fantanile iluminate sunt un adevarat spectacol si pot fi completate cu sursele de iluminat mentionate anterior.

Idee inedita pentru iluminarea gradinii Foto: www.stylemotivation.com
Idee inedita pentru iluminarea gradinii Foto: www.stylemotivation.com

Pe langa aceste metode clasice, iluminarea gradinii se poate face si intr-un mod mai creativ si mai original prin intermediul unor surse de iluminat inedite, realizate chiar de catre dumneavoastra. Acestea va pot infrumuseta serile de vara petrecuta in linistea gradinii si pot completa lumina oferita de sursele traditionale pe care le-am mentionat in randurile de mai sus.

Iata cateva idei inedite:

Felinarele din borcane sau conserve reciclate reprezinta o metoda interesanta de a va ilumina gradina. Aveti nevoie de borcane (transparente sau colorate), sfoara, sarma sau lant, patent si lumanari cu led. Gauriti si vopsiti conservele goale si vopsiti, daca doriti, borcanele. Prindeti cutiile sau borcanele cu sfoara, sarma sau lant impletit si adaugati lumanarea cu led (este indicat sa folositi lumanarile cu led pentru a evita accidentele). Agatati felinarele astfel create in pomii din gradina. Aspectul va fi foarte interesant.

Sticle decorative pentru iluminarea gradinii Foto: www.interiorholic.com
Sticle decorative pentru iluminarea gradinii Foto: www.interiorholic.com

Felinarele din hartie reprezinta o alta varianta de a va accesoriza si ilumina gradina. Acesta pot fi utilizate in cadrul unui eveniment nocturn pe care il organizati in gradina dumneavoastra si pot fi amplasate oriunde. Alegeti pungi colorate sau creati-le chiar dumneavoastra. Decupati-le sau pictati-le dupa bunul plac pentru a crea efectul dorit si folositi intotdeauna lumanari cu led.

Felinare inedite pentru gradina Foto: www.stylemotivation.com
Felinare inedite pentru gradina Foto: www.stylemotivation.com

Lumanarile decorative pot reprezenta nu doar o alternativa romantica de a va ilumina gradina, insa daca sunt si parfumate acestea vor tine la distanta insectele nocturne. Asa ca daca doriti sa va petreceti serile in gradina, nu ezitati sa aprindeti cateva lumanari mari in jurul locurilor de socializare. Pentru efect mai rustic puteti alege tortele. In ambele cazuri trebuie sa acordati o atentie sporita pentru a evita izbucnirea incendiilor.

Lumanari pentru decorarea gradinii Foto: www.shelterness.com
Lumanari pentru decorarea gradinii Foto: www.shelterness.com

Pentru un efect mai colorat, in sticle goale de bere sua vin puneti instalatiile vechi ale pomului de iarna. Aceasta metoda de iluminat va va inveseli gradina fara doar si poate. Agatati sticlele in pomi si asigurati-va ca aveti o priza la indemana.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.