Casă și grădinăCum să atrageți fluturii în grădina dumneavoastră și cum creați spațiul potrivit...

Cum să atrageți fluturii în grădina dumneavoastră și cum creați spațiul potrivit pentru aceste creaturi frumos colorate

Se spune despre fluturi ca sunt cele mai frumoase si mai gingase creaturi de pe pamant si cu siguranta si dumneavoastra v-a tresarit sufletul de fiecare data cand ati zarit un fluture frumos colorat, zburdand din floare in floare. Sentimentul este si mai intens in momentul in care fluturii isi fac aparitia in propria gradina, asa ca in randurile care vor urma va vom prezenta cum sa atrageti fluturii in gradina personala.

Gradina fluturilor sau paradisul verde

Daca locuiti la casa si va pasioneaza gradinaritul, cu siguranta doriti sa oferiti gradinii dumneavoastra sansa sa straluceasca si sa se transforme intr-un adevarat paradis verde animat de prezenta veselor pasari si de cea a fluturilor colorati. La fel ca si studierea pasarilor, si studierea fluturilor se poate transforma intr-o activitate placuta si relaxanta pe care o puteti practica in fiecare zi in imbratisarea calda a bancii din gradina dumneavoastra. Si, pe langa faptul ca fluturii ne incanta privirile, ei sunt un adevarat ajutor pentru orice gradinar, fiind considerati cei mai eficienti polenizatori.

Si daca atragerea pasarilor in gradina dumneavoastra este relativ simpla, dupa cum puteti observa si citind acest articol, nici atragerea fluturilor nu va va da prea multe batai de cap iar daca veti urma toti pasii pe care ii vom propune, gradina dumneavoastra se va transforma in raiul fluturilor.

Inainte de toate trebuie sa va documentati asupra speciilor de fluturi care populeaza regiunea in care locuiti si pe care le puteti atrage in gradina dumneavoastra. In acest fel, documentarea corecta va ajuta sa oferiti micilor si coloratelor minuni ale naturii toate conditiile necesare.

Crearea unui spatiu potrivit reprezinta un alt pas important pentru ca fluturii sunt atrasi, inainte de toate, de plantele din gradina dumneavoastra. Florile cu un parfum puternic, arbustii si arborii vor atrage intotdeauna in jurul lor colonii de fluturi. Liliacul de vara si lavanda se numara printre plantele pe care fluturii le indragesc cel mai mult si in jurul carora vor fi intotdeauna surprinsi.

Pe langa plante, fluturii vor gasi intotdeauna fascinanta o sursa de apa inconjurata de flori. Asa ca nu ezitati sa va construiti un mic iaz in gradina, iaz ce va fi imediat animat de prezenta pasarilor dornice sa se scalde in zilele calduroase si de veselia fluturilor. Este indicat ca micul iaz sa nu fie adanc si este foarte important ca acesta sa fie amplasat intr-un loc in care razele soarelui sa il scalde in cea mai mare parte a zilei. Tot aici fluturii vor gasi si o importanta sursa de hrana – nectarul

Ca si pasarile si fluturii au nevoie de un mic adapost iar casutele dedicate acestora nu doar ca le vor oferi fluturilor posibilitatea de a se proteja impotriva unor factori externi, dar vor oferi gradinii dumneavoastra un aspect inedit. La primele ore ale diminetii, fluturii vor iesi somnorosi din casutele lor si se vor dezmierda sub bataia calda a razelor de soare.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.