Timp liberCum să construiți o rachetă dintr-o sticlă de plastic, ce materiale aveți...

Cum să construiți o rachetă dintr-o sticlă de plastic, ce materiale aveți nevoie?

Pentru cei mai multi dintre dumneavoastra rachetele reprezinta, fara doar si poate, un adevarat mister, si nu este de mirare ca fabuloasele obiecte zburatoare constituie subiectul principal al unui hobby foarte popular si anume rachetomodelismul. Daca sunteti pasionati de rachetomodelism, in cadrul magazinelor destinate acestui hobby veti gasi materialele necesare pentru a construi o racheta deosebita insa, daca doriti sa construiti o racheta simpla cu ajutorul careia sa experimentati in aer liber principiile fizicii, va vom prezenta in randurile care urmeaza cum sa construiti o racheta dintr-o sticla de plastic.

Rachetele – misterul zburator

In spatele rachetelor se ascunde o istorie foarte interesanta, considerandu-se ca primele rachete au fost realizate in anul 1529 la Sibiu, de catre Conrad Haas. Insa, abia pe la jumatatea secolului XX aceasta ramura a aeronauticii s-a dezvoltat, avand o mare influenta asupra intregii lumi.

Spre deosebire de alte tipuri de zbor, legile fizicii cunosc o noua interpretare atunci cand vine vorba de zborul rachetei deoarece este folosit un sistem de propulsie (motor racheta). Si cum la baza fiecarei inventii sta un model, rachetomodelismul a devenit rapid un sport foarte popular in intreaga lume, fiind apreciat chiar si in prezent.

Exista kit-uri pentru rachetomodelism destinate tuturor categoriilor de varsta. Rachetmodelismul este un hobby complex si in acelasi timp foarte creativ, la baza fiecarei rachete stand un cilindru. Restul elementelor si modul in care acestea sunt create sunt influentate doar de viziunea pasionatului.

Racheta dintr-o sticla de plastic

Daca doriti sa realizati un proiect interesant si sa va distrati alaturi de prieteni intr-un loc deschis, realizarea unei rachete ar putea fi o varianta inedita.
Veti avea nevoie de:

– O sticla de plastic
– Hartie mai groasa
– Carton
– Banda izolatoare colorata
– Lipici
– Vopsea alba si colorata

Dintr-o coala de hartie mai rezistenta creati un con si fixati-l foarte bine cu lipici. Acesta va reprezenta varful rachetei asa ca incercati sa il faceti cat mai atragator, infasurandu-l in banda izolatoare colorata (aceasta va face varful rachetei mai rezistent).

racheta din sticla de plastic

Corpul rachetei va fi reprezentat de sticla. Vopsiti sticla in alb si pictati logo-ul unei companii cunoscute sau creati modelele pe care le doriti pentru ca racheta dumneavoastra sa fie cat mai inedita. Mare atentie deoarece sticla trebuie sa fie intoarsa cu gatul in jos, asadar aveti grija cum o pictati.

Conul din hartie va fi lipit de fundul sticlei cu banda izolatoare.

Dintr-un carton mai rezistent taiati 4 triunghiuri egale. Acestea vor fi lipite cu un lipici puternic aproape de gatul sticlei, la fel ca in imagine, pentru ca racheta dumneavoastra sa fie completa.

Acum vine partea cea mai interesanta: propulsarea rachetei. Puteti monta un motor special ce poate fi achizitonat din cadrul magazinelor de modelism sau o puteti propulsa simplu cu apa si aer. Cum este posibil ca racheta sa fie lansata doar cu aer si apa? Iata cum:

Sticla va fi umplut trei sferturi cu apa.

Folositi un dop de plut potrivit si realizati un mic orificiu in asa fel incat acul aferent unei pompe obisnuite pentru bicicleta sa poata patrunde si fixati-l foarte bine pe gura sticlei.

Tineti cu grija racheta de gatul sticlei si incepeti sa pompati aer cu grija pana cand simtiti ca presiunea creste.

In momentul in care presiunea este foarte crescuta, scoateti acul si racheta va fi lansata in aer, focul specific fiind inlocuit de jeturile de apa.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.