Combinatia de carne de pui cu ananas este perfecta!
Ca si garnitura nimic nu e mai bun decat orezul, si sa nu fie prea sec, combinam cu un pic de sos cu curry.
Ingrediente pui cu ananas si orez in sos de curry
- pulpe de pui dezosate
- ananas
- smantana
- orez
- faina
- lapte
- curry
- sare, piper
Mod de preparare
Spalam carnea de pui si o taiem in felii grosute ca si la snitele, acoperim feliile de pui cu folie transparenta si le batem de cateva ori cu ciocanul pentru carne, dar nu trebuie sa fie asa de subtirie ca si la snitele.
Feliile le condimentam cu sare, piper si curry.
Intre timp punem orezul la fiert si curatam ananasul daca este cazul, daca nu este din conserva.
Feliile de carne le prajim in foarte putin ulei pe ambele parti, feliile de ananas le trecem prin faina si cand e gata carnea asezam in locul ei ananasul, il prajim pe ambele parti.
Intre timp stingem focul sub orez si-l acoperim cu un capac.
In zeama ramasa de la carne si ananas adaugam 2 linguri de faina si amestecam cu telul, adaugam smantana si turnam putin lapte calduta, amestecam continuu.
In sosul obtinut adaugam orezul fiert si-l lasam pe foc pana ce se ingroasa, condimentam dupa gust cu sare, piper si un pic de curry.
Preparatul se serveste cald.