Iata o mancarica rustica, usoara si rapida, din putine ingrediente.
Cartofii astfel pregatiti, fara nici un altfel de preparat, sunt pur si simplu minunati
Ingrediente cartofi cu ceapa si kaizer
- 500 gr cartofi
- 150 gr kaizer
- 2 cepe
- 1-2 lingura de untura
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam cartofii si ii taiem in 4-6 felii in functie de marimea lor, ii fierbem in apa sarata 15-20 de minute, sa fie fierti dar sa nu se striveasca.
Kaizerul il taiem in fasiute si il prajim in tigaie fara adaos de grasime, ii scoatem si in grasimea ramasa prajim ceapa taiata felii pana devine rumenita. Scoatem ceapa si o punem peste kaizer.
In tigaie adaugam o lingura de untura si adaugam cartofii fierti, ii prajim pana ce devin rumeni.
Cand sunt gata cartofii, ii amestecam cu kaizerul si ceapa, condimentam cu sare si piper dupa gust si ii servim calzi.