Bucataria chinezeasca poate sa faca minuni din orez si egume sau fructe.
Cine iubeste amestecul de dulce si sarat o sa-i placa aceasta reteta cu ananas si sos de soia.
Ingrediente orez chinezesc prajit cu legume si ananas
- 150gr orez
- o ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 3-4 fire ceapa verde
- 1/2 zucchini
- 3 linguri sau o conserva mica amestec de legume mexican (porumb, mazare, ardei)
- ghimbir
- 4 linguri bucati de ananas
- 2 linguri sos de soia
- putina apa
Mod de preparare
Curatam ceapa, usturoi, o bucata de 3cm ghimbir si ceapa verde, ghimbirul si cateii de usturoi ii feliem si ii punem in ulei incins pentru doua trei minute, pana atunci maruntim ceapa si taiem in bucati ceapa verde; scoatem usturoiul si ghimbirul din ulei, aruncam aceste doua ingrediente si in locul lor adaugam ceapa maruntita.
Dovlecelul verde (zucchini) il taiem in cubulete, il adaugam langa ceapa calita dupa care adaugam 3 linguri de legume din amestecul mexican si ceapa verde, amestecam si adaugam orezul, ananasul si sosul de soia.
Acoperim cu un capac si lasam sa se prajeasca orezul, sa nu miscam sau sa amestecam, timp de 12-15 minute. (Ar fi bine sa folositi o tigaie, sau un wok, teflonata sa nu se lipeasca sau sa arda ingredientele)
Cand e prajit, adaugam un pic de apa, cam 3-4 linguri, amestecam si mai lasam cateva minute pe foc, intre timp gustam si condimenam daca este cazul.