Combinatia de orez cu carne de pui este cunoscuta de mult timp, insa intotdeauna apar noutati in materie de ingrediente ori condimente in plus sau in minus.
Incercati si aceasta varianta imbogatita cu fasole si decorata cu ardei prajiti.
Ingrediente pui cu garnitura de orez, fasole si ardei copti
- 500gr carne de pui
- 250gr orez
- 250gr fasole
- 1-1,5 l supa
- 2 rosii
- 2 catei usturoi
- ulei
- ardei rosu
- crengute de rozmarin
- sare,piper,boia
Mod de preparare
Nu am specificat ce fel de carne de pui sa folositi, ce aveti la indemana sau ce gasiti rapid in congelator, eu am folosit pulpe pe care le-am dezosat si le-am taiat in bucati.
Intr-o tigaie punem ulei la incins, intre timp curatam ardeii si ii taiem in felii pe lungime, punem in ulei si asteptm sa se inmoaie. Ii scoatem si ii punem la o parte.
In uleiul ramas prajim carnea, cand s-a rumenit pe ambele parti adaugam boiaua, amestecam rapid si in mijloc turnam rosiile anterior decojite si mixate. Dupa cateva minute adaugam usturoiul si fasolea verde.
Adaugam 500ml supa de legume (daca nu aveti repede se prepara din cubulete), condimentam cu sare si piper.
Turnam orezul si adaugam supa ramasa, iarasi condimentam cu sare si piper, si incercati sa nu mai amestecati cu lingura, ci scuturati tigaia.
Cand mancarea devine usor uscata la suprafata, adica lichidul s-a absorbit, gustati daca orezul este moale si inchideti focul.
Se decoreaza cu ardei prajiti si crenguta de rozmarin.